Consiliul Concurenței, inspecții inopinate la compania Gaz Sud

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței, inspecții inopinate la compania Gaz Sud

Consiliul Concurenţei anunță că a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Gaz Sud S.A. şi la punctele de lucru ale acesteia din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Braşov.

Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Gaz Sud S.A. pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. Investigaţia va analiza posibila impunere a unor tarife inechitabile pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localităţile şi zonele geografice pentru care compania deţine licenţa de distribuţie, se precizează în comunicatul Consiliului Concurenței.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii Concurenţei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *