Consiliul Concurenţei ca autorizat preluarea OMW Petrom Wind de Transeastern Power

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenţei ca autorizat preluarea OMW Petrom Wind de Transeastern Power

Consiliul Concurenţei anunță că a autorizat tranzacţia prin care Transeastern Power BV, Olanda, preia OMV Petrom Wind Power SRL, România. Transeastern Power BV este o companie olandeză, având ca obiect principal activităţile de holding, deţinând participaţii în diferite alte entităţi. Transeastern Power BV operează în România în domeniul producerii de energie din surse regenerabile (microhidrocentrale, energie fotovoltaică şi energie eoliană). Transeastern Power BV face parte dintr-un grup de societăţi controlat de Transeastern Power Trust, un fond mutual de investiţii care operează conform legislaţiei din Ontario, Canada, fiind listat la bursa de valori din Toronto.

OMV Petrom Wind Power SRL este una dintre subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile. OMV Petrom Wind Power SRL are ca principal obiect de activitate producţia de energie electrică.

Autoritatea de concurenţă menţionează, într-un comunicat, că a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor confidenţiale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *