Consiliul Concurenței vrea mai multe benzinării pe autostrăzi și la supermarket-uri

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței vrea mai multe benzinării pe autostrăzi și la supermarket-uri

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, își dorește să vadă mai multe benzinării ale companiilor petroliere pe autostradă, să fie o concurență mai mare. ‘Ne dorim ca pe autostrăzi să fie o concurenţă la benzinării. Vom recomanda ca, la licitaţii, să fie preferate companiile care nu sunt prezente deja cu stații pe autostradă’, a precizat Chiriţoiu.

pompa-benzina

Totodată, oficialul Autorității de concurență vrea să vadă afișate periodic prețurile din următoarea benzinărie. În plus, la intrarea pe autostrăzi să fie afişată distanţa până la cea mai apropiată benzinărie şi preţul carburanţilor practicat de aceasta, a spus Chirițoiu.

Consiliul Concurenței pledează pentru benzinării la supermarketuri, așa cum există în vestul Europei.”În țările din vestul Europei, marile lanțuri de magazine au și benzinării, cum ar fi Carrefour în Franța. Dacă marile lanțuri de magazine (din România-n.red.) și-ar deschide pompe, am vedea o creștere pe piață. Trebuie să vedem care este problema lor, de ce nu este atractiv pentru ele să deschidă benzinării, dacă se dau prea greu autorizații, de exemplu”, a spus Chirițoiu.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *