Consiliul Energie, sub egida Președinției României a Consiliului UE, prezidat de ministrul Energiei Anton Anton

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Energie, sub egida Președinției României a Consiliului UE, prezidat de ministrul Energiei Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat astăzi, 4 martie 2019, la Bruxelles, la prima reuniune a Consiliului Energie desfășurat sub egida Președinției României a Consiliului Uniunii Europene. 

”Am avut astăzi în discuție câteva teme foarte importante pentru Europa și pentru cetățenii Uniunii Europene. Toate aceste subiecte gravitează în jurul unei idei-centrale a politicilor europene: crearea unui viitor mai sigur și mai curat din punct de vedere energetic pentru fiecare cetățean al Uniunii Europene. Este o preocupare majoră pentru România, în calitate de deținătoare a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, iar toate eforturile noastre se îndreaptă înspre transpunerea în realitate a acestor idei”, a declarat ministrul Energiei.

Discuțiile au vizat două subiecte, respectiv Regulamentul privind etichetarea energetică a pneurilor și comunicarea Comisiei Europene intitulată „O planetă curată pentru toți”, ce reprezintă o viziune strategică pe termen lung pentru o economie neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei. Dezbaterea politică din Consiliul de astăzi s-a concentrat pe punctele cheie care vizează domeniul energiei din Strategia pe termen lung de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În cadrul primului pilon strategic al Președinției României, și anume „Europa convergenței”, o atenție deosebită este acordată consolidării Uniunii Energetice. Acesta este un proiect politic și economic cheie pentru viitorul Europei. Uniunea Energetică are nevoie de un cadru de reglementare clar definit, interconexiunile energetice, energia din surse regenerabile, eficiența energetică, precum și eforturile de reducere a emisiilor fiind esențiale în acest sens. De asemenea, crearea unor condiții echitabile privind concurența reprezintă un element cheie, se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei. La finalul reuniunii, subliniind progresul semnificativ obținut de Președinția


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.