Consultantul Valentin Radu este noul președinte al CA Electrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Consultantul Valentin Radu este noul președinte al CA Electrica

Valentin Radu este noul Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, pentru un mandat de un an. El a fost ales în cadrul ședinței din data de 12 decembrie 2018.

Consultant de profesie cu studii în managementul afacerilor, Valentin Radu are o experiență de peste 15 ani în consultanță strategică și managementul schimbării organizaționale, având realizări semnificative în maximizarea valorii companiilor prin măsuri și inițiative de dezvoltare a afacerilor și prin implementarea unor strategii eficiente pentru atingerea excelenței financiare și operationale.

A gestionat și coordonat un număr mare de proiecte complexe de strategie și de restructurare/reorganizare atât pentru clienți naționali, cât și internaționali.

În perioada 1995-2003 a ocupat poziția de Senior Project Manager în cadrul Roland Berger Strategy Consultants, fiind implicat în peste 40 de proiecte de consultanță în diverse industrii.

Între anii 2003 și 2007 a lucrat pentru Holding-ul Țiriac în calitate de CEO, fiind responsabil de management-ul strategic și operațional al diviziilor holding-ului, având și calitatea de membru în Consiliile de Administrație și/sau Consiliile Directoare ale Băncii Țiriac, Allianz Țiriac Asigurări, Țiriac Leasing, Premium Leasing, Romcar și Autorom.

Începând cu anul 2008, Valentin Radu este Fondator și Managing Partner al Platinum Capital, companie de consultanță axată pe furnizarea de servicii de strategie, redresare și restructurare, interim management și management al crizelor.

Valentin Radu este membru al Consiliului de Administrație al Electrica din aprilie 2018.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație a fost stabilită componența comitetelor și au fost aleși președinții acestora, începând cu data de 12 decembrie 2018 și până la adoptarea de către AGA a unei hotărâri privind numirea unor noi administratori pentru ocuparea pozițiilor vacante, după cum urmează:

Comitetul de Strategie și Guvernanță Corporativă

  • Dl. Willem Jan Antoon Henri Schoeber – Președinte
  • Dl. Dragoș Andrei – Membru
  • Dl. Gicu Iorga – Membru

Comitetul de Audit și Risc

  • Dl. Bogdan George Iliescu – Președinte
  • Dna. Ramona Ungur – Membru
  • Dl. Gicu Iorga – Membru

Comitetul de Nominalizare și Remunerare

  • Dl. Bogdan George Iliescu – Președinte
  • Dna. Valentin Radu – Membru
  • Dna. Ramona Ungur – Membru

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *