Consumatorii pot să încheie la distanță contracte de furnizare a energiei electrice. Noi obligații pentru furnizori

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Consumatorii pot să încheie la distanță contracte de furnizare a energiei electrice. Noi obligații pentru furnizori
  • Încărcarea modelului de contract aferent ofertelor – tip în Comparatorul ANRE devine obligatorie

Furnizorii de energie electrică au noi obligații. Potrivit unui nou ordin ANRE, aceștia (cu excepția celor care nu desfășoară activitate de furnizare a energiei electrice la clienții finali) trebuie să introducă în baza de date a „Comparatorului ofertelor-tip de furnizare a energiei electrice”, prin intermediul interfeței furnizori, pagina informații contractare, cel puțin o modalitate de transmitere a documentelor necesare încheierii contractului de furnizare a energiei electrice.

Prin Ordinul președintelui ANRE nr. 189/2018 a fost introdusă obligativitatea furnizorilor de energie electrica cu activitate pe piața cu amănuntul de a completa aplicația informatică dezvoltată de către ANRE cu ofertele-tip publicate pe paginile proprii de internet. ANRE a dezvoltat/actualizat Comparatorul astfel încât să ofere clienților finali posibilitatea de a accesa, în mod direct și centralizat, informații privind documentele necesare încheierii contractelor de furnizare, de a descărca documentele necesare încheierii contractelor de furnizare și de a fi informați cu privire la modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor necesare încheierii contractelor de furnizare.

De asemenea încărcarea modelului de contract aferent ofertelor – tip devine obligatorie.

Reprezentanții ANRE consideră că, introducerea în aplicație, pe lângă ofertele – tip, a unor informații suplimentare, referitoare la contractarea energiei electrice, va contribui la creșterea gradului de informare a clienților finali, în vederea selectării furnizorului de energie electrică. Totodată, va crește competiția între furnizorii de energie electrică, având în vedere publicarea informațiilor referitoare la contractare într-o aplicație comună.

Consumatorii vor putea să analizeze, prin comparație, documentele referitoare la contractare, atât în vederea alegerii furnizorului de către noii clienți, cât și în vederea schimbării furnizorului de către clienții actuali. Mai mult, au posibilitatea  să încheie la distanță contracte de furnizare a energiei electrice.

Accesul la toate informațiile publicate de furnizorii de energie electrică în Comparator este  gratuit, instant și permanent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *