Continuă schimbările la Romgaz. Dumitru Chisăliță, noul președinte al CA

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Continuă schimbările la Romgaz. Dumitru Chisăliță, noul președinte al CA

Dumitru Chisăliţă este noul Președinte al Consiliului de Administrație Romgaz. El o înlocuiește în funcție pe Aurora Negruţ.

Dumitru Chisalita

Chisăliță a ocupat diverse poziții în cadrul companiei, fiind și director general. Administrator a fost numit în vara anului 2014, după demisia lui Eugen Doroş, pentru un mandat valabil până în 14 mai 2017. Președintele al Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, a lansat recent  Proiectul de țară „Punct și de la capăt pe piața gazelor naturale în zece pași”. “Plecând de la situația actuală a sectorului de gaze din România, dar mai ales gândind în perspectiva rolului pe care acesta urmează să-l aibă în următorii 30-40 de ani, ceva trebuie să se schimbe mentalitatea  și abordarea problemelor apărute  în piața internă, cât și în cea externă”, a precizat Dumitru Chisăliță, invitând pe toți cei intersați de o Românie normală să se implice în acest proiect. Chisăliță este și inițiatorul Campaniei Preț Corect la Gaze.

Primele modificări în CA al companiei au avut loc în urmă cu o săptămână când Virgil Marius Metea şi Ecaterina Popescu au fost revocați din funcțiile de membri. „Membrii Consiliului de Administraţie care nu au fost reconfirmaţi ca urmare a aplicării votului cumulativ în cadrul sedinţei AGOA şi care sunt revocaţi în conformitate cu prevederile art. 32 alin. 7 din O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice sunt domnul Virgil Marius Metea şi doamna Ecaterina Popescu”, a anunțat compania într-un raport al BVB.

În urma exercitării votului cumulativ în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) a Romgaz, au fost aleşi, respectiv reconfirmaţi ca membri ai Consiliului de Administraţie Marius-Aristotel Jude, Dumitru Chisăliţă, Florin Dănuţ Buzatu, Aurora Negruţ, Florin-Răzvan Stoicescu, Petrus Antonius Maria Jansen şi Gabriel-Sebastian Tcaciuc.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.