Corneliu Bodea, CEO Adrem, despre instabilitate și lipsă de predictibilitate: Ca antreprenor, care are 1500 angajați și 27 de ani de experiență, nu mă întreabă nimeni nimic. Nu este în regulă!

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Corneliu Bodea, CEO Adrem, despre instabilitate și lipsă de predictibilitate: Ca antreprenor, care are 1500 angajați și 27 de ani de experiență, nu mă întreabă nimeni nimic. Nu este în regulă!
  • Grupul Adrem a investit peste 20 milioane de euro în ultimii 5 ani

 “2019 a fost un an dificil pentru Adrem, poate unul dintre cei mai dificili ani din ultima perioadă cel puțin, din cauza OUG 114/2018 care a afectat toți partenerii din piață, instabilității și lipsei de predictibilitate în general. Nu mă aștept la prea multe lucruri bune în 2020. Sunt rezervat”, a afirmat Corneliu Bodea, CEO Adrem și Președinte CRE, în cadrul unei întâlniri cu presa de specialitate. “Ca antreprenor, care are 1500 angajați și 27 de ani de experiență, nu mă întreabă nimeni nimic. Nu este în regulă. Statul de antreprenor ar trebui să fie unul important pentru autorități și nu numai”, a subliniat Bodea.

Partenerii au fost nevoiți să reducă bugetele proiectelor și să acopere taxele impuse de lege, ceea ce a dus mai departe la afectarea bugetelor și proiectelor companiei. Pentru a face față situației, grupul de companii Adrem a trebuit să ajusteze costurile trimestrial, să-și regândească modelul de business și să identifice noi oportunități de dezvoltare.

„În acest an am vorbit de multe ori despre reziliență și vin acum cu un nou exemplu:  OUG 114/2018 ne-a afectat pe toți, atât companii, cât și angajați. Faptul că am reușit să ne menținem cifra de afaceri la același nivel de anul trecut – 40 milioane de euro reprezintă dovada capacității noastre formate în timp, aceea de a rezista la situații de criză și de a ne reveni ulterior prin strategii adaptate și diversificate. În 2019 am început diversificarea portofoliului B2C cu noi servicii și produse, iar în anul 2020 vom continua aceste activități, vom căuta soluții care să ne ajute să ne revenim după această ordonanță și să confirmăm creșterea pe care o estimez în industria energetică românească”, a continuat Bodea.

Anul acesta, Adrem a contractat aproximativ 115 milioane de euro, cu aproape 10% mai mult față de anul anterior. Printre cele mai importante proiecte ale companiei sunt contractele pe perioade de patru și opt ani pentru furnizarea de servicii precum mentenanță și administrare grupuri de măsură cu unii dintre principalii distribuitori de energie și gaz – CEZ, E.ON, Enel și Electrica. Totodată, anul acesta Adrem s-a concentrat pe proiecte de smart metering, smart grid și digital transformation.

În anul 2020, Adrem va relua obiectivele strategice din 2019 și se va implica în continuare în proiecte majore, în special de antreprenoriat general și eficiență energetică, în infrastructura de transport de gaz și distribuție de energie. De asemenea, va continua direcția strategică de diversificare a portofoliului de clienți din zona de B2C și implicit de dezvoltare a serviciilor și produselor pentru consumatorii finali de energie, industriali, municipali sau casnici. 

„Grupul nostru a investit peste 20 milioane de euro în ultimii 5 ani, investiții direcționate în dezvoltarea de capacități de producție de energie electrică din resurse regenerabile, utilaje și echipamente, soluții informatice și dezvoltarea personalului. În ultimul an investițiile au avut de suferit la nivelul întregii piețe. Însă ne propunem în continuare să creștem portofoliul de clienți menținând satisfacția celor actuali și să fim un partener de încredere al comunităților în care ne desfășurăm activitatea „, a precizat Corneliu Bodea.

Adrem reprezintă trei companii românești cu specific energetic, orientate către inovație: Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link. Împreună, companiile Adrem oferă produse, servicii și soluții care acoperă domeniul energetic precum: soluții complete pentru infrastructura energetică, de la lucrări complexe de antreprenoriat general și echipamente dezvoltate în cadrul companiei (Adrem Engineering); la servicii precum smart metering, administrare grupuri de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie (Adrem Invest); și la activități de citiri contoare, soluții în eficiență energetică, vizibilitate și informare, optimizare operațională, automatizare și control și produse smart home (Adrem Link).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *