Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica: Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde euro. Mobilizare de şantier în 2024

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica: Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde euro. Mobilizare de şantier în 2024

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde de euro (contribuţia de active şi construcţia efectivă), iar decizia de investiţii şi mobilizarea de şantier este estimată pentru anul 2024, a declarat Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, la ZF Pwer Summit 2021.

„Suntem pe punctul de a finaliza studiul de fezabilitate, am făcut un update la studiul din 2012. În paralel cu o serie de evaluări a conformării structurilor şi a proiectului tehnologic cu directivele de securitate nucleară. Urmează ca în foarte scurt timp să se înainteze în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) propunerea de demarare a proiectului reactoarelor 3 și 4 ale centralei nuclearelectrice de la Cernavodă”, a precizat Ghiță, citat de Agerpres.

Conform Planului Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice, Unitatea 3 ar urma să fie pusă în funcțiune în jurul anului 2030-2031, ceea ce înseamnă o mobilizare de şantier în jurul anului 2024.

Proiectul reactoarelor 3 și 4 va fi implementat printr-un SPV (special-purpose vehicle), cu ajutorul statului și al partenerilor implicați.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *