Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica: Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde euro. Mobilizare de şantier în 2024

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica: Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde euro. Mobilizare de şantier în 2024

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde de euro (contribuţia de active şi construcţia efectivă), iar decizia de investiţii şi mobilizarea de şantier este estimată pentru anul 2024, a declarat Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, la ZF Pwer Summit 2021.

“Suntem pe punctul de a finaliza studiul de fezabilitate, am făcut un update la studiul din 2012. În paralel cu o serie de evaluări a conformării structurilor şi a proiectului tehnologic cu directivele de securitate nucleară. Urmează ca în foarte scurt timp să se înainteze în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) propunerea de demarare a proiectului reactoarelor 3 și 4 ale centralei nuclearelectrice de la Cernavodă”, a precizat Ghiță, citat de Agerpres.

Conform Planului Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice, Unitatea 3 ar urma să fie pusă în funcțiune în jurul anului 2030-2031, ceea ce înseamnă o mobilizare de şantier în jurul anului 2024.

Proiectul reactoarelor 3 și 4 va fi implementat printr-un SPV (special-purpose vehicle), cu ajutorul statului și al partenerilor implicați.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *