Cosmin Ghiță, reales în poziția de Guvernator în Board-ul Guvernatorilor din cadrul World Association of Nuclear Operators

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cosmin Ghiță, reales în poziția de Guvernator în Board-ul Guvernatorilor din cadrul World Association of Nuclear Operators

Cosmin Ghiță, Director General al Nuclearelectrica, a fost reales în poziția de Guvernator în Board-ul Guvernatorilor din cadrul World Association of Nuclear Operators.

SNN informează acționarii și investitorii, într-un raport transmis BVB,că domnul Cosmin Ghiță, Directorul General al SN Nuclearelectrica, a fost reales în poziția de Guvernator în Board-ul Guvernatorilor din cadrul World Association of Nuclear Operators (WANOAsociația Mondială a Operatorilor Nucleari) pentru încă un mandat de încă 2 ani, până la data de 31 decembrie 2023.

Cosmin Ghiță a fost ales inițial pentru poziția de Guvernator în Boardul WANO, la nivel global, la data de 1 ianuarie 2020, fiind primul român care ocupă această poziție la nivel internațional, în industria nucleară.

Parte din responsabilitățile lui în calitate de Guvernator va fi aceea de reprezentare a membrilor Centrului Atlanta, unde SN Nuclearelectrica este arondată, dar și a membrilor globali ai WANO în cadrul Board-ului global al organizației.

Board-ul WANO este responsabil în fața membrilor pentru direcțiile generale și succesul organizației. Pentru a promova angajamentul membrilor la un nivel foarte înalt, Board-ul WANO include trei membri din fiecare centru regional pe lângă Președintele Board-ului, Președintele executiv și Directorul General.

WANO este asociaţia deţinătorilor de centrale nucleare din întreaga lume. Înfiinţată în 1989, WANO este o organizaţie non-profit, cu peste 130 de membri, care operează mai mult de 430 de reactoare nucleare civile în întreaga lume.Sediul se află în Londra, cu o sucursală în Hong Kong. Există patru Birouri centrale regionale, în Atlanta, Moscova, Paris şi Tokyo. Societatea Naţională Nuclearelectrica din România este membru al Asociaţiei Mondiale a Operatorilor Nucleari.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.