Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din martie 1999

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din martie 1999

Cotaţia barilului de petrol a scăzut luni, 19 aprilie, cu aproximativ 20%, ajungând la cel mai redus nivel din martie 1999. Potrivit  Reuters, pandemia de coronavirus a sporit incertitudinile privind piaţa globală şi a redus cererea pentru combustibili, iar depozitele terestre au ajuns la limită.

Zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină şi combustibil pentru avion sunt ancorate în apropiere de marile hub-uri pentru depozitarea produselor petroliere din Europa, neputând să îşi descarce încărcătura deoarece facilităţile terestre de depozitare sunt la capacitate maximă, pe fondul prăbuşirii cererii ca urmare a crizei coronavirusului, scrie Reuters, preluat de Agerpres.

La New York, cotaţia barilului de ţiţei american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna mai a scăzut cu 3,40 dolari, sau 18,6%, până la 14,87 dolari. La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a scăzut luni cu 0,25 dolari, la 27,83 dolari.

Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), în raportul său pe luna aprilie, estimează că cererea globală de petrol ar urma să înregistreze în 2020 o scădere record cu 9,3 milioane de barili pe zi, din cauza paralizării economiei mondiale, ca urmare a pandemiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *