Cresc semnificativ afacerile Romelectro  în 2017. Secoșan: “Primim aproape zilnic solicitări de colaborare pe proiecte de la companii din diverse țări”

Publicat pe Categorii Business, Esential
Prima Pagina Actual Esential Cresc semnificativ afacerile Romelectro  în 2017. Secoșan: “Primim aproape zilnic solicitări de colaborare pe proiecte de la companii din diverse țări”

Anul 2016 a fost bun pentru Romelectro, însă afacerile în 2017 vor fi semnificativ mai mari decât în acest an. Compania Romelectro, parte a grupului cu același nume, estimează afaceri de 80 milioane euro în 2017. „Suntem încrezători în 2017. Afacerile vor fi semnificativ mai mari decât în acest an, ca urmare a finalizării unor proiecte aflate în derulare”, a declarat Cristian Secoșan, Director General al Grupului Romelectro, într-o întâlnire cu presa.

romelectro9

Romelectro este unul dintre cei mai mari contractori de proiecte energetice din România, compania fiind cunoscută pe piețele externe. Dovadă este faptul că reprezentanții companiei primesc numeroase propuneri de colaborare din afara țării pentru proiecte în energie. „Primim aproape zilnic solicitări de colaborare de la companii din diverse țări, cereri pentru diverse proiecte. Ultimul a fost, dacă nu mă înşel, din Uganda”, a spus Secoșan.

În acest an, grupul Romelectro a reușit să deschidă calea exportului, având în derulare  proiecte în Egipt și Kosovo. „Atenţia noastră este direcționată spre Arabia Saudită, unde am făcut oferte, iar compania trebuie să se califice la client, pentru început. În paralel, vedem cum se fac ofertele, de unde găsim echipamente, cum să accesăm forţă de muncă locală, utilaje necesare etc. Avem discuţii şi cu Eximbank pentru finanţarea companiei”, a  menționat Directorul General al Romelectro.

În 2017, Romelectro îți va consolida poziția în piețele din Egipt și Arabia Saudită. În paralel, pregătește intrarea în alte țări din Orientul Mijlociu. Potrivit Directorului Dezvoltare Business, Ovidiu Apostol, în Arabia Saudită, de exemplu, proiectele din sectorul de distribuție, producție și transport energie electrică depășesc 46 miliarde dolari, iar suma tuturor investițiilor de natură energetică în derulare este de circa 120 miliarde dolari.

Proiectul termocentralei de la Iernut va demara la începutul anului viitor

Proiectul noii termocentrale de la Iernut va putea demara la începutul anului viitor, imediat ce va fi emis Ordinul de începere a lucrărilor din partea Romgaz, a declarat Cristian Secoşan, directorul general Romelectro, companie care va lucra la acest proiect alături de firma Duro Felguera.

„Suntem foarte mândri de proiectul de la Iernut şi sper că, la începutul anului viitor, să înceapă. Vorbim despre proiectare, pentru început. Noi ne pregătim deja, am creat o echipă la nivelul ISPE-ului, cu oameni de toate specializările. Este un proiect complex care presupune competenţe în foarte multe zone, începând cu construcţii civile, echipamente mecanice, echipamente electrice, parte de automatizare. Cei de la Romgaz vor da Ordinul de începere a lucrărilor în momentul în care îşi clarifică finanţarea din PNI – Planul Naţional de Investiţii”, a afirmat Secoşan.

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, a semnat, în  noiembrie 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut. Obiectul contractului îl reprezintă realizarea proiectului „la cheie”, respectiv proiectare, livrare echipamente, execuţie lucrări şi punere în funcţiune, „Dezvoltarea CTE Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze”.

Grupul Romelectro este contractor, dezvoltator și investitor în proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport și distribuție energie electrică, protecția mediului și industrie. Romelectro este compus din patru firme românești, compania Romelectro SA și alte trei: Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE), CELPI și Electromontaj Carpați Sibiu. În acest an, a fost înființată și firma Romelectro Arabia, entitate juridică saudită în care Romelectro este acționar majoritar. În ultimele luni, Romelectro a înființat două sucursale în Egipt și Kosovo, prin care să administreze contractele derulate în aceste țări.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *