„Creştere nemaiîntâlnită a preţului la energie”:Industria de morărit şi panificaţie cere sprijin din partea statului

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic „Creştere nemaiîntâlnită a preţului la energie”:Industria de morărit şi panificaţie cere sprijin din partea statului

„Creştere nemaiîntâlnită a preţului la energie electrică”: Industria de morărit şi panificaţie solicită o schemă de ajutor din partea statului pe fondul „creşterii nemaiîntâlnite a preţului la energie electrică”, scumpirea pâinii fiind imposibil de evitat în următoarele luni, în condiţiile în care costurile sunt influenţate semnificativ şi de preţul ridicat al grâului din această perioadă, susține preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu, citat de Agerpres.

El susţine că preţul actual al grâului va influenţa şi preţul pâinii, materia primă reprezentând până la 50% din costuri, iar restul sunt utilităţile şi forţa de muncă. În acest context, Popescu afirmă că preţul pâinii va creşte semnificativ până în iarnă.

Cred că niciun agent economic nu îşi mai permite să nu modifice preţurile la majorările de costuri actuale, când energia electrică a crescut de la 230 de lei/MWh la 478 lei/MWh, a spus preşedintele ROMPAN, potrivit Agerpres.

„Eu cred că statul trebuie să intervină, pe de o parte, pentru populaţie, iar pe de alta parte trebuie să intervină şi pentru noi, să primim ceva în legătură cu această creştere nemaiîntâlnită la energie electrică. Noi am solicitat Ministerului Energiei să ne facă o schemă de ajutor pentru morărit şi panificaţie, chiar investiţii în energie verde, o schemă de ajutor ca la HoReCa, dar pentru susţinerea preţului la energie. Am scris deja ministerului, am avut o întâlnire cu ministrul Energiei şi cu un secretar de stat, care ne-au transmis că se lucrează. În acest moment aceasta este soluţia”, a punctat reprezentantul industriei de morărit şi panificaţie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *