Creșterea prețurilor, risc major pentru industriile din Marea Britanie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Creșterea prețurilor, risc major pentru industriile din Marea Britanie

Ministrul britanic al afacerilor a discutat cu șefii celor mai mari furnizori și operatori de energie din Marea Britanie, sâmbătă, despre creșterea prețurilor la gaze, care amenință o serie de industrii, inclusiv furnizori de carne, scrie Reuters.

Creșterea prețurilor a forțat deja mai mulți furnizori interni de energie să renunțe la afaceri și a închis fabricile de îngrășăminte care produc și dioxid de carbon, utilizat pentru în abatoare, înainte de sacrificarea animalelor, precum și pentru prelungirea termenului de valabilitate al cărnii. Ministrul afacerilor Kwasi Kwarteng s-a întâlnit cu directori de la National Grid, Centrica, EDF și autoritatea de reglementare Ofgem pentru a discuta problema și a spus că este încrezător că există suficiente capacități pentru a satisface cererea, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Guvernul a fost forțat să acționeze din cauza nivelului scăzut al stocurilor de gaze, al reducerii livrărilor din Rusia, a producției reduse de energie regenerabilă și întreruperile producătorilor de energie nuclară, situație care a majorat prețurile europene ale gazului la niveluri record.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.