Cristian Secoșan: Anul 2017 a fost unul de creştere pentru Romelectro. Cifra de afaceri, cu 60% mai mare față de cea realizată în 2016

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cristian Secoșan: Anul 2017 a fost unul de creştere pentru Romelectro. Cifra de afaceri, cu 60% mai mare față de cea realizată în 2016
  • Contracte de peste 20 milioane euro cu Transelectrica și Hidroelectrica
  • Secoșan: Suntem bucuroşi să observăm relansarea unor companii de utilităţi în proiecte de investiţii foarte necesare pentru funcţionarea SEN în condiţii de siguranţă, flexibilitate şi impact redus de mediu

Anul 2017 a fost unul de creştere pentru Romelectro, susține Cristian Secoșan, director general al Grupului. Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri de peste 80 milioane euro, cu aproape 60% mai mare faţă de cea realizată anul trecut.

“Anul 2017 a fost unul de creştere pentru Romelectro. Am continuat reorganizarea internă la nivelul firmei şi al Grupului de firme Romelectro, inclusiv prin gradul mai mare de internalizare a lucrărilor, administrăm mai multe contracte de mare anvergură în ţară şi în străinătate. Pe piaţa externă suntem prezenţi în Kosovo şi Egipt, unde ştiţi deja că am înfiinţat câte o sucursală, şi în Arabia Saudită, unde am înfiinţat o firmă, Romelectro Arabia LLC, la care suntem acţionar majoritar”, a precizat Secoșan, într-o întâlnire cu presa, potrivit News.ro

Cel mai mare contractor de proiecte complexe de energie din România urmează să semneze contracte cumulate de peste 20 milioane euro cu Transelectrica, pentru staţiile electrice de la Focşani Sud, Bacău Sud şi Roman Nord, precum şi cu Hidroelectrica, pentru modernizarea hidrocentralei Slatina. ”Suntem bucuroşi să observăm relansarea unor companii de utilităţi în proiecte de investiţii foarte necesare pentru funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional în condiţii de siguranţă, flexibilitate şi impact redus de mediu. Mă refer în primul rând la proiectele lansate de Transelectrica, dar şi la cele care stau să pornească în segmentul de producere pe hidro şi pe termo. Avem în curs de semnare unele contracte, cu Transelectrica pentru staţiile de la Focşani Sud, Bacău Sud şi Roman Nord, precum şi cu Hidroelectrica pentru modernizarea hidrocentralei Slatina”, spune Cristian Secoşan, citat de News.ro.

Pe viitor, se vrea creșterea gradului de integrare şi internalizare la nivelul Grupului Romelectro, iar pe piaţa internaţională se intenţionează să stabilească parteneriate cu mari jucători din piaţă.

Oficialii Romelectro spun că în piaţa internaţională antreprenorii români ar trebui să fie sprijiniţi mult mai mult de mediul guvernamental.”Afacerile internaţionale se desfăşoară într-un mediu puternic concurenţial, în care – în multe ţări şi regiuni – un sprijin din partea unei instituţii a statului este esenţial în adjudecarea contractului. Nu contează dacă entitatea beneficiară de acest sprijin este o firmă de stat sau privată. Tot aici trebuie menţionat suportul financiar de care un exportator român trebuie să beneficieze”, precizează Secoşan.

Termocentrala Romgaz de la Iernut va fi gata până la finele anului 2019

Termocentrala Romgaz de la Iernut, un grup nou pe gaze în ciclu combinat, de 430 MW, va fi gata până la 31 decembrie 2019.”La Iernut, avem nevoie de 600-700 de muncitori, din care o bună parte oameni de înaltă calificare, de exemplu sudori. Ca să putem acoperi acest necesar, vom lucra cu parteneri”, a precizat directorul general al grupului Romelectro.

Anul viitor, în primul trimestru, Romelectro va finaliza termocentrala Burullus din Egipt, unde construieşte un bloc de 1.200 MW, contract în parteneriat cu SAEM Energomontaj. Blocul funcţionează în ciclu simplu încă din septembrie debitând în sistem 800 MW. Tot anul viitor, compania va mai încheia un proiect, amenajarea hidroenergetică pe râul Jiu, pe sectorul Livezeni – Bumbeşti, care mai cuprinde două centrale, CHE Dumitra, CHE Bumbeşti, şi o microhidrocentrală la Livezeni. Un alt proiect pe care îl va finaliza este staţia electrică Bradu (400/220/110/20 kV), un nod important în sistemul energetic.

În Arabia Saudită compania este calificată la SEC Saudi Electricity Company şi în curs de a primi acreditarea de la alte firme mari din regat (SABIC, Saudi Aramco), aceasta fiind condiţie de intrare în competiţia de contracte. ”Urmărim şi alte lucrări în Egipt, dar şi în ţările din spaţiul ex-Iugoslav, o piaţă generoasă în proiecte energetice, dar în acelaşi timp dificil de ocupat din cauza concurenţei firmelor locale”, precizează Secoşan.

Grupul Romelectro este compus din patru firme româneşti, compania Romelectro SA şi alte trei: Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu. Anul trecut, a fost înfiinţată şi firma Romelectro Arabia, entitate juridică saudită în care Romelectro este acţionar majoritar. În plus, Romelectro a înfiinţat două sucursale în Egipt şi Kosovo, prin care să administreze contractele derulate în aceste ţări.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.