Cristina Bălan, selectată în Comisia de supraveghere Global Reporting Initiative

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Cristina Bălan, selectată în Comisia de supraveghere Global Reporting Initiative

Pentru prima dată, din structura Global Reporting Initiative (GRI), organizație recunoscută la nivel mondial pentru elaborarea celor mai utilizate standarde de raportare în domeniul sustenabilității, face parte și un profesionist din România. Începând cu ianuarie 2019, Cristina Bălan, Managing Partner în cadrul firmei de consultanță CSR BootIQ, a fost selectată ca membru al Comisiei GRI de Supraveghere. Mandatul este de trei ani (1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2021) și poate fi prelungit o singură dată pentru o perioadă similară.

Principalele atribuții ale celor cinci membri ai Comisiei GRI de Supraveghere sunt să urmărească, să verifice și să se asigure că procesul de elaborare a Standardelor GRI pentru raportarea de sustenabilitate respectă în totalitate principiile și normele internaționale impuse într-un astfel de proces. Astfel, GRI întărește încrederea stakeholderilor, a organizațiilor raportoare, precum și a publicului larg că standardele de raportare răspund interesului public și îl respectă.

“Ne-am construit afacerea și ne-am asumat, de la bun început, un grad ridicat de responsabilitate și profesionalism. Știm că este important ca pe piața din România să existe furnizori competenți, care își fac meseria pe baza unor criterii de integritate. Îmi doresc sincer ca drumul deschis de noi să fie urmat de oameni ambițioși, corecți și competenți, dar și că vom vedea tot mai multe companii locale recunoscute ca lideri europeni sau mondali în raportarea de sustenabilitate,” a spus Cristina Bălan.

Alături de Cristina a mai fost aleasă și Kathrin Madl, CSR/Sustainability Manager în cadrul companiei Alperia din Italia. Lista completă a membrilor Comisiei GRI de Supraveghere poate fi consultată la https://bit.ly/2FeeyZN

Numirile sunt rezultatul unui proces de selecție condus în 2018 de Comisia Independentă pentru Nominalizări de pe lângă GRI.

CSR BootIQ, firmă românească de consultanță în CSR strategic și sustenabilitate, este primul furnizor din România autorizat de organizația GlobalReporting Initiative (GRI) să ofere cursuri certificate pentru raportarea de sustenabilitate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *