Cristina Prună, Vicepreședinte Camera Deputaților: Sistemul de irigații ar putea să devină un prosumator care să utilizeze energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Cristina Prună, Vicepreședinte Camera Deputaților: Sistemul de irigații ar putea să devină un prosumator care să utilizeze energie regenerabilă
  • Ministrul Virgil Popescu să vină cu propuneri de proiecte care să respecte cerințele UE

Cristina Prună,  Deputat USR PLUS,Vicepreședinte Camera Deputaților, îi cere ministrului Energiei Virgil Popescu să vină cu propuneri de proiecte care să respecte cerințele UE.

Trebuie să lăsăm populismul deoparte, iar ministerul Energiei să vină cu propuneri de proiecte care respectă cerințele UE. Altfel e cooperativa muncii în zadar. E nevoie să ne orientăm spre hidrogen, captarea carbonului, bio-combustibili, energie verde, stații de încărcare pentru vehicule electrice, eficiență energetică, digitalizarea sistemului, încurajarea prosumatorilor, producția de baterii. Spre exemplu, sistemul de irigații ar putea să devină un prosumator care să utilizeze energie regenerabilă. Nu vrem să facem lucrurile acestea, nu vom primi bani. E simplu, afirmă Cristina Prună, într-o postare pe facebook.

Trebuie ca împreună să ne asigurăm că viitoarea listă de proiecte energetice trimisă la Bruxelles nu va mai avea aceeași soartă rușinoasă ca până acum, a subliniat Vicepreședintele Camerei Deputaților.

România are în prezent 1.3 miliarde de euro pentru sectorul energetic propuși de ministerul Energiei în PNRR și, în plus, 600 milioane pentru extinderea rețelelor de gaze care au fost deja respinși. Acesta este rezultatul populismului specific campaniilor electorale, a scris Cristina Prună.

Extinderea rețelelor de gaze se poate face și din alte fonduri publice sau din stimularea investițiilor private. Până atunci, însă, ar fi bine să avem o poziție puternică pentru ca gazul natural să fie inclus cu ținte realiste în Taxonomie. Altfel, ne mințim singuri, construind suprarealistic conducte de distribuție a gazelor naturale prin care să treacă aer, a subliniat aceasta, insistând că autoritățile trebuie să se bată până la ultimul euro pentru fondurile europene puse la dispoziție, iar ministrul Cristian Ghinea asta face.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *