Cu acordul acţionarilor, şefii Electrica au liber la investiţii de 860 milioane lei în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Cu acordul acţionarilor, şefii Electrica au liber la investiţii de 860 milioane lei în 2015

Şefii Electrica pot în sfârşit să umble în conturile companiei şi să facă investiţii în reţele şi nu numai. După multe refuzuri/amânări, acţionarii Electrica au aprobat – în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce s-a desfăşurat în data de 9 iulie, planul anual de investiţii consolidat pentru 2015. Bugetul aferent este 859,680 milioane lei.

Electrica
Totodată, acţionarii au luat cunoştinţă de planul strategic al Consiliului de Administraţie al Electrica pentru perioada 2015-2018.’Pentru atingerea obiectivelor prioritare, Electrica a stabilit pentru Grup câteva direcţii strategice: asigurarea unei creşteri economice sustenabile, menţinerea stabilităţii financiare, îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, asigurarea unei forţe de muncă implicată şi calificată, adoptarea celor mai înalte standarde de guvernanţă corporativă, gestionarea în mod activ a portofoliului de afaceri’, se menţionează într-un comunicat al Electrica transmis Agerpres.

Membrii Consiliului de Administraţie, împreună cu managementul Electrica SA, consideră că aprobarea Planului Anual de Investiţii pentru anul 2015 şi a remuneraţiei directorilor executivi (numiţi prin mandat de CA) sunt factori cheie care vor consolida evoluţia pozitivă a Electrica, contribuind la atingerea obiectivelor sale strategice.

‘Acordul acţionarilor cu privire la strategia propusă de Consiliul de Administraţie şi de managementul Electrica constituie încă un pas important în procesul deja început de implementare a unui sistem de creştere a performanţelor, inclusiv prin optimizarea structurii organizaţionale a companiei’, susţin reprezentanţii Electrica.

Acţionarii au amânat doar discutarea remuneraţiei membrilor Consiliului de Administraţie al Electrica pentru următoarea AGA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *