ELCEN a demarat demersurile pentru realizarea unui Cartier al Energiei la CET Grozăveşti. Conducerea companiei cere aprobarea acționarilor pentru demararea unei proceduri de selecție, transparente, prin care să fie selectați potențialii investitori interesați de realizarea obiectivului de investiții Cartierul Energiei rezultat din Studiul de soluție privind amenjarea terenului aparținând Electrocentrale București din cadrul CTE Grozăvești, având o suprafață de 18.203 metri pătrați.
În prezent, Ministerul Energiei este principalul acţionar al companiei, deţinând 97,51% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute de SNGN Romgaz (2,49%).
Ulterior, ELCEN va demara o procedură de negociere competitivă cu potențialii investitori interesați de realizarea Cartierului Energiei.

Sursă foto: ELCEN site
Consiliul de Administrație al societățiii a avizat demararea procedurii de selecție pentru acest obiectiv de investiții.
Proiectul Bucharest Green Energy City va cuprinde un complex de birouri care va fi amenajat în centrul capitalei și va găzdui sediile principalelor companii energetice și pe cele ale autorităților guvernamentale din domeniu.
ELCEN consideră oportună posibilitatea construirii în această locație a unui complex multifuncțional “Cartierul Energiei” ținând cont de următoarele considerente:
🔺️Construirea unui complex multifuncțional de clădiri care să îndeplinească toate necesitățile funcționale ale ELCEN, corespunzător standardelor moderne de functionare.
🔺️Complexul va fi realizat pe baza conceptelor de clădire pasiva și inteligenta.
🔺️Închirierea spatiilor excedentare către diverse instituții din domeniul energiei.
🔺️Conversia funcțională sustenabilă a patrimoniului industrial.
„Pe terenul de la Grozăveşti unde astăzi sunt echipamente vechi, ruginite, unde este vechea gospodărie de păcură, vrem să prezentăm un concept cu sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru toate companiile din energie”, a explicat Claudiu Creţu, Director General ELCEN.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a estimat că acest cartier va fi edificat în trei, patru, cinci ani. „Avem terenul, avem toată disponibilitatea din lume, cu un parteneriat public-privat sau cu o altă formulă de investiţie vom dezvolta acest proiect ca într-un orizont de timp de trei, patru, cinci ani să mutăm energia românească din Bucureşti în cartierul Energiei”, a afirmat minsitrul Burduja, în cadul unui eveniment de prezentare a proiectului de investiții.