Cu JuiceEco lansat de Enel X, șoferii de pe Uber vor alimenta mașinile electrice cu energie 100% regenerabilă în SUA

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Cu JuiceEco lansat de Enel X, șoferii de pe Uber vor alimenta mașinile electrice cu energie 100% regenerabilă în SUA

ENEL X a încheiat un parteneriat cu Uber pentru sprijinirea șofatului de vehicule electrice cu emisii zero în SUA, prin noul produs JuiceEco.

Enel X, cel mai important furnizor de soluții inovatoare de energie și mobilitate electrică, lansează JuiceEco, o nouă opțiune pentru șoferii de vehicule electrice, care le permite acestora să își alimenteze mașinile cu energie 100% regenerabilă în SUA.

Disponibil exclusiv prin Enel X, JuiceEco furnizează certificate de energie regenerabilă (Green-e®  certified Renewable Energy Certificates – REC) pentru a alinia consumul oricărui vehicul electric, de oriunde din SUA, la electricitatea fără emisii de carbon.

„JuiceEco oferă șoferilor de vehicule electrice posibilitatea de a alege sursa de energie electrică a stației de încărcare JuiceBox. Acest produs se bazează pe conceptul dovedit că certificatele de energie regenerabilă (REC) oferă o modalitate simplă, trasabilă și eficientă de a sprijini generarea de energie verde, permițând în același timp șoferilor de vehicule electrice să susțină beneficiile legate de mediu ale energiei 100% curate”, a declarat Giovanni Bertolino, Head of e-Mobility, Enel X North America. „Ne face plăcere să colaborăm cu Uber și să oferim produsul JuiceEco șoferilor din SUA, deoarece lucrăm împreună pentru a face comunitățile noastre mai durabile”.

Enel X și Uber au făcut echipă pentru a oferi economii speciale pentru pachetul complet de încărcare inteligentă JuiceBox pentru șoferii care utilizează platforma Uber din SUA. Conform parteneriatului, șoferii vor fi, de asemenea, primii care vor primi gratuit un pachet JuiceEco de 15.000 de mile, prin intermediul unui magazin electronic dedicat Enel X, ca parte a efortului de a face ridesharing-ul mai durabil. Enel X a inclus stația de încărcare JuiceBox în zeci de programe utilitare din SUA, iar șoferii pot verifica cu ușurință dacă se califică pentru o reducere suplimentară, printr-un instrument care folosește codul poștal pentru a achiziționa un încărcător la preț redus sau fără costuri.

 „Suntem încântați să colaborăm cu Enel X și să facem încărcarea vehiculului mai accesibilă pentru șoferii de mașini electrice”, a spus Nishith Kumar, Sustainability Partnerships Lead, Uber. „Credem că viitorul vehiculelor electrice și al companiei Uber este luminos și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm mai mult cu lideri precum Enel X.”

Noutatea vine în contextul în care tot mai mulți șoferi iau în considerare vehiculele electrice în detrimentul mașinilor tradiționale alimentate cu benzină [1], iar majoritatea americanilor susțin o dezvoltare mai extinsă a energiei curate, precum energia eoliană și solară [2], altfel că Enel X a creat JuiceEco pentru a le oferi șoferilor de vehicule electrice o modalitate de a-și alimenta mașinile cu energie regenerabilă, indiferent dacă pot sau nu să își instaleze panouri solare acasă. Aproximativ o treime din clienții din segmentul de mobilitate electrică rezidențială ai Enel X din SUA au un sistem solar instalat și peste 60% dintre clienții recenți JuiceBox chestionați și-au exprimat dorința de a opta pentru certificate de energie verde. Acum, clienții Enel X pot selecta câte mile doresc să circule cu energie 100% regenerabilă, pentru a reduce emisiile și pentru a folosi energie curată.

„Vehiculele electrice sunt la fel de curate precum electricitatea care le alimentează”, a declarat Jennifer Martin, Executive Director, Center for Resource Solutions, care administrează programul de certificare Green-e. „JuiceEco oferă șoferilor posibilitatea de a folosi 100% energie curată, indiferent de locul în care își încarcă mașinile. Suntem încântați să vedem că acesta devine un model național, iar vehiculele electrice din întreaga țară devin cu adevărat fără emisii.”

Prețurile JuiceEco încep de la 30 de dolari americani, reprezentând 3.400 kilowatti-oră de producție de energie curată, ceea ce echivalează cu electricitatea necesară pentru 10.000 de mile de deplasare pentru vehiculele electrice; 45 dolari americani, reprezentând 5.100 kilowatt-oră de producție de energie curată, ceea ce echivalează cu electricitatea necesară pentru 15.000 de mile de deplasare; și 60 de dolari americani, reprezentând 6.800 de kilowați-watt-oră de producție de energie curată, pentru 20.000 de mile de deplasare. Presupunând o durată medie de viață de 200.000 de mile, consumatorii se pot asigura că 100% din întreaga durată a kilometrajului este alimentată cu energie curată și regenerabilă pentru doar 600 de dolari americani. JuiceEco poate fi achiziționat online de pe pagina de internet Enel X.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, în jur de 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel X în America de Nord gestionează peste 10,5 miliarde de dolari americani în cheltuieli anuale legate de energie pentru aproximativ 4.500 de clienți de afaceri, acoperind peste 35.000 de locații. Compania are aproximativ 4,7 GW de capacitate de echilibrare a rețetei prin managementul consumului de energie și peste 70 de proiecte de depozitare behind-the-meter în funcțiune sau sub contract. Software-ul inteligent de optimizare DER al Enel X este conceput pentru a analiza datele în timp real despre facturile de energie și utilități, pentru a îmbunătăți performanța și pentru a gestiona activele distribuite de energie într-o serie de fluxuri de valori și aplicații diferite. Pentru a afla mai multe despre Enel X e-Mobility vizitați site-ul web: https://evcharging.enelx.com/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *