Concurenţa a autorizat preluarea furnizării de gaze de la C-Gaz&Energy Distribuție de către CEZ Vânzare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Concurenţa a autorizat preluarea furnizării de gaze de la C-Gaz&Energy Distribuție de către CEZ Vânzare

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care CEZ Vânzare SA preia activitatea de furnizare cu amănuntul de gaze naturale în regim concurenţial a companiei C-Gaz&Energy Distributie SRL, prin preluarea clienţilor finali actuali de gaze naturale ai acesteia, potrivit unui comunicata autorității de concurență. “Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, se menţionează în comunicat.

cez

CEZ Vânzare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. Printre activităţile CEZ Vânzare SA se numără şi cea de comercializare a combustibililor gazoşi, prin conducte. CEZ Vânzare SA face parte din Grupul CEZ, un grup de origine cehă, prezent la nivel internaţional în domeniul energiei.În România, CEZ Vânzare SA desfăşoară activităţile de comercializare a energiei electrice şi a gazelor naturale în baza licenţelor acordate în acest scop de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

C-Gaz&Energy Distributie SRL desfăşoară activităţi de comercializare atât a energiei electrice, cât şi a gazelor naturale.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *