Cu votul acționarilor, Hidroelectrica apelează la avocați specializați în procesul cu ANAF și arbitrajul internațional cu Andritz Hydro GMBH

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cu votul acționarilor, Hidroelectrica apelează la avocați specializați în procesul cu ANAF și arbitrajul internațional cu Andritz Hydro GMBH

Hidroelectrica a ieșit victorioasă din procesele cu băieții deșteți din energie și nu numai. După insolvență, compania mai este implicată în câteva litigii “grele” și de durată. Șefii Hidroelectrica caută avocați specializați pentru procesul cu ANAF și avocați cu experiență în cadrul procedurii de arbitraj internațional inițiată prin formularea cererii de către Andritz Hydro GMBH.

procese

Acționarii companiei au aprobat, în ultima ședință ce a avut loc la sfârșitul lunii august, achiziționarea de servicii de asistență juridică și reprezentare a Hidroelectrica în procedurile de  contestare a executării silite, de anulare a tuturor formelor de executare  și a oricărui titlu executoriu/somație emisă de ANAF în temeiul unui act în legătură cu Decizia de impunere din ianuarie 2014, precum și orice demers prin care ANAF va încerca să își valorifice drepturile rezultate din Decizia de impunere, potrivit hotărârii AGOA.

În ianuarie 2014, ANAF a emis un raport de inspecţie fiscala și decizia de impunere nr. F-MC 851 prin care au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare de plata în suma de 232.519.889 lei. Motivând că creanţa ANAF este în intregime anterioară datei deschiderii procedurii insolvenţei (ipoteză în care devin incidente dispoziţii din Legea insolvenţei, care prevăd în esenţă faptul că titularul de creanţe anterioare deschiderii procedurii care nu formulează în termen declaraţia de creanţă este decăzut din orice drept relative la respectivele creanţe),cât și faptul că Decizia de impunere este nelegală întrucât stabilirea impozitelor și taxelor a fost făcută în mod eronat, Hidroelectrica a formulat contestație administrativ fiscal. Principala apărare este decăderea ANAF din orice drept cu privire la creanţa întrucât nu a solicitat-o în cadrul procedurii insolvenţei, se menționează într-un raport al fostului administrator judiciar.

Acționarii Hidroelectrica au aprobat și achiziționarea serviciilor de asistență și reprezentare a companiei în cadrul procedurii procedurii de arbitraj internațional inițiată prin formularea cererii de către Andritz Hydro GMBH.

Hidroelectrica mai are nevoie de avocați care să o reprezinte în dosarul aflat pe rolul Curții de Apel București cu Andritz Hydro GmbH. Dosarul în cauză are ca obiect ordonanața președintială pentru obligarea Andritz Germania și andritz Austria la predarea hidroagregatului nr.1 din Hidrocentrala Porțile de Fier II, precum și a altor echipamente și lucrări, se precizează în hotărârea AGOA.

Intern, Hidroelectrica are, din luna august, un manager – cu peste 15 ani de experiență în sectorul energetic – la Departamentul Juridic. Este vorba de Dana Dunel, care vine de pe poziția de Coordonator al practicii de energie și resurse naturale din cadrul casei de avocatură Biriș Goran.

Citește și:

Hidroelectrica are un nou Manager la Juridic. Dana Dunel Stancu vine de la casa de avocatură Biriș Goran.Va coordona o echipă de 12 consilieri juridici

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *