Cum poți reduce facturile la energie cu până la 20%? Sfaturi utile de la Comisia Europeană și ANRE în Campania “Economie la energie”

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Info Info Consumatori Cum poți reduce facturile la energie cu până la 20%? Sfaturi utile de la Comisia Europeană și ANRE în Campania “Economie la energie”

Comisia Europeană – DG JUST (DG Justiție și Consumatori), în parteneriat cu ANRE, prin Departamentul pentru Eficienţă Energetică, derulează o campania de creştere a gradului de conştientizare privind eficiența energetică – Economie la energie.

În cadrul acestei campanii, consumatorii primesc sfaturi practice pentru eficientizarea consumului de energie și sunt informați cu privire la posibilitățile de îmbunătățire a obiceiurilor de utilizare a energiei. Practic, românii sunt sfătuiți cum pot reduce cheltuielile în gospodării, fără să le fie afectat nivelul de confort.

Totodată, campania atrage atenția publicului despre cât este de important să înțeleagă recentele schimbări în consumul casnic generate de diversificarea pieței pe de o parte și liberalizarea pieței de energie pe de altă parte, precum și despre noile instrumente de monitorizare a consumului.

Accesează site-ul campaniei: Economie la energie

Poți vizita o casă interactivă și afla cum să cheltuiești mai puțin pe căldură și pe curent în toate camerele!

Pentru mai multe sugestii despre cum să obții eficiența energetică, protejând în același timp viitorul copiilor tăi, vizitează:

ec.europa.eu/clima/citizens/tips_ro

6 sfaturi pentru reducerea facturilor la energie cu până la 20%:

  • Nu lăsa aparate în modul așteptare (stand-by) și poți economisi până la 180 RON pe an;
  • Scurtează durata dușului zilnic cu doar 3 minute pentru a economisi până la 115 RON pentru fiecare persoană, pe an. Nu irosi apa, este scumpă!
  • Prea cald? Țineți ferestrele închise dacă nu bate vântul și dacă temperatura de afară este mai mare decât temperatura din casă. De asemenea, ține perdelele trase și storurile coborâte când vremea este însorită;
  • Folosește cele mai noi becuri economice și vei economisi până la 60 RON pe an pentru fiecare bec. Becurile economice produc la fel de multă lumină ca cele obișnuite, dar utilizează mai puțină energie;
  • Setează termostatul cu 1 °C mai jos pentru a economisi între 5 % și 10 % pe an. Nici nu vei simți diferența de temperatură, în schimb vei vedea cât de mult scade factura;
  • Alege cu atenție aparatele electrocasnice pentru a crește eficiența cu până la 60 %. Când cumperi un aparat de aer condiționat, o mașină de spălat sau alte aparate noi, verifică eticheta energetică UE. Aparatele din cea mai înaltă clasă energetică pot fi mai eficiente cu până la 60 % decât celelalte.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *