Cum se fac disponibilizările la CEO și CEH?! Șefii, la raport la minister. 780 persoane pleacă de la CEO din 19 septembrie, 809 de la CEH din 8 octombrie

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Cum se fac disponibilizările la CEO și CEH?! Șefii, la raport la minister. 780 persoane pleacă de la CEO din 19 septembrie, 809 de la CEH din 8 octombrie
  • CE Oltenia rămâne fără Direcția de furnizare

La cererea secretarului de stat Corina Popescu, șefii de la Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara au dat raportul cu privire la modul în care se fac disponibilizările și cum se aplică alte măsuri de restructurare. „Am selectat oameni din fiecare categorie, inclusiv dintre cei care mai au puțin până la pensionare. Au fost mai multe criterii, unul dintre criterii fiind “la cerere”. În total, lista cuprinde 809 angajați care vor fi disponibilizați. Recunosc, sunt și oameni buni care vor pleca, sunt și din conducerea companiei și din mâna de lucru efectivă. Pe data de 12 septembrie începe preavizul, ultima zi de muncă va fi 7 octombrie, iar încetarea contractului individual de muncă va fi la data de 8 octombrie. În acest moment, Complexul Energetic Hunedoara are 5.883 de angajați”, a declarat Cosmin Chiuzan, directorul CEH, la întâlnirea Grupului de lucru Huilă de la  Ministerul Energiei, potrivit unui comunicat al instituției. Virginia Popescu, director financiar CEH, a precizat că în urma acestui plan de disponibilizări se va face o economie de 2 milioane de lei la fondul de salarii.

dsc_1684-716x393

Sursa foto: Ministerul Energiei

„Am stabilit că 780 de persoane de la CEO vor fi disponibilizate începând cu data de 19 septembrie. Criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele au fost cele din contractul colectiv de muncă. Am pus pe listă persoanele pensionabile până în anul 2018, detașații, persoanele cu contract pe perioadă determinată și am desființat toate posturile neocupate”, a precizat  Daniel Antonie, membru în Directorat, în cadrul Grupului de lucru Lignit. Ionel Ilie, Președinte al Directoratului CEO a afirmat că primii pași au fost deja făcuți. „Am desființat la Direcția Energetică o divizie complet, anume Direcție furnizare, și asta cu directori cu tot. Eu mi-am asumat această răspundere, pentru că era nevoie să se facă acest pas”, a menționat Ionel Ilie, citat în comunicatul Minsiterului Energiei.

Secretarul de Stat Corina Popescu a cerut un raport complet privind criteriile de disponibilizare

Secretarul de Stat Corina Popescu a cerut, la întâlnirea cu membrilor celor două grupuri de lucru, Huilă, respectiv Lignit, să prezinte un raport complet și să facă o analiză continuă, în ceea ce privește criteriile pe baza cărora au fost întocmite listele de disponibilizări la Complexul Energetic Hunedoara și respectiv Complexul Energetic Oltenia.

„În Comitetul de Mine ne-am asumat niște măsuri. Prima și cea mai importantă era restructurarea. S-a aprobat și numărul angajați ce vor fi disponibilizați și a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru veniturile de completare. Așteptările noastre sunt acelea de a nu pierde forța de muncă implicată direct în procesul de producție, ci de a încerca prin aceste disponibilizări să reducem presiunea pe costul de producție. Aș dori să știu care sunt principiile în baza cărora se completează lista pentru disponibilizări și care este structura personalului care merge pe această listă”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu, citată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

În cadrul grupului de lucru Huilă, Corina Popescu a declarat: „Aș vrea să știu și care este procentul între disponibilizările din partea minieră și cele din partea de energie electrică. Noi am aprobat modificarea Ordonanței 36/2013, am spus că este bine pentru oamenii care se disponibilizează și mai au o perioadă scurtă până la pensie să existe acest venit de completare, dar nu aș vrea ca acest moment să fie folosit ca oportunitate pentru unii de a pleca cu o sumă de bani din companie”. Totodată,  a cerut membrilor grupului de lucru Huilă întocmirea unui raport complet privind criteriile pe baza cărora s-au realizat listele pentru disponibilizări, dar și o verificare a concediilor medicale. „În cazul în se vor identifica nereguli în ceea ce privește situația concediilor medicale, va fi sesizat și Ministerul Sănătății”, a precizat Secretarul de Stat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *