Cum va arăta prima stradă smart din țară? Primarul Emil Boc: Lucrările la str. Molnar Piuariu din Cluj, finalizate în luna mai

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Cum va arăta prima stradă smart din țară? Primarul Emil Boc: Lucrările la str. Molnar Piuariu din Cluj, finalizate în luna mai

Lucrările la prima stradă smart din țară – str. Molnar Piuariu din Cluj – sunt aproape finalizate, anunță primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

”Am verificat astăzi stadiul lucrărilor la str. Molnar Piuariu, proiect cu finanțare europeană ce presupune reamenajarea completă a tronsonului dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu str. Teleorman.Am atenționat constructorul cu privire la faptul că termenul contractual de finalizare a lucrării este data de 15 mai 2020, iar după această dată vor fi aplicate penalități de întârziere, conform contractului”,  a precizat Boc, citat de presa locală.

Sursa foto: www.cluju.ro

Cum va arăta strada smart din Cluj? Va fi creat un culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate și va fi instalat mobilier urban modern ce permite încărcarea telefoanelor mobile sau tabletelor prin porturi USB. De asemenea, vor fi instalate două stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice și un nou sistem de iluminat, inteligent, cu tehnologie LED, precum și un sistem de irigare cu senzori.

Strada va beneficia și de iluminat festiv, iluminat arhitectural, telegestiune, evenimente publice. Reducerea consumului de energie electrică şi implicit a gazelor cu efect de seră (ex. CO2) se va realiza prin utilizarea unui sistem de iluminat performant, care folosește tehnologii ce permit reducerea fluxului luminos pentru anumite paliere orare.

Primarul Boc a declarat pentru stiridecluj.ro că 48 de arbori noi vor completa copacii existenți pe acest tronson, îmbunătățind semnificativ calitatea spațiului public

Termenul  de finalizare a lucrării este  15 mai 2020, proiectul fiind finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, axa 4.1, cu o valoare totală de 4.3 milioane de lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *