Curtea de Apel a decis: OMV Petrom este vinovată de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în incidentul din 2015 lângă o sondă din Prahova

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Curtea de Apel a decis: OMV Petrom este vinovată de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în incidentul din 2015 lângă o sondă din Prahova
  • Va plăti o amendă penală de 750.000 RON și daune morale familiei victimei în valoare totală de 135.000 Euro

OMV Petrom a fost găsită vinovată de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul incidentului produs în anul 2015, lângă una dintre sondele societății, localizată în Ariceștii Rahtivani în județul Prahova, unde victima a fost găsită decedată. Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat astăzi în dosarul în care OMV Petrom SA a fost trimisă în judecată.

Compania a fost condamnată la plata unei amenzi penale în cuantum de 750.000 RON (250 zile amendă, echivalentul unei zile amendă fiind de 3.000 RON), potrivit unei informări transmise de OMV la BVB.  În ceea ce privește latura civilă, societatea a fost obligată să plătească daune morale familiei victimei în valoare totală de 135.000 Euro.

Hotărârea este definitivă. Societatea va respecta integral dispozițiile instanței de judecată. Viața și sănătatea oamenilor, precum și impactul asupra mediului sunt prioritare pentru companie. OMV Petrom aplică reguli stricte în ceea ce privește siguranța și sănătatea angajaților și a comunităților în care operează, pentru a evita astfel de riscuri, transmit reprezentanții companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *