Curtea de Apel București, o nouă decizie: Ordinul ANRE privind cantităţile de energie la preţuri reglementate nu va fi anulat. Nuclearelectrica a obținut suspendarea ordinului, Autoritatea a depus contestație

Publicat pe Categorii Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Curtea de Apel București, o nouă decizie: Ordinul ANRE privind cantităţile de energie la preţuri reglementate nu va fi anulat. Nuclearelectrica a obținut suspendarea ordinului, Autoritatea a depus contestație
  • Hotărârea Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare

Câștigul Nuclearelectrica în instanță pare să fi fost de scurtă durată. Ordinul ANRE privind cantităţile de energie la preţuri reglementate a fost suspendat, însă Autoritatea a făcut contestație și Curtea de Apel a respins cererea de anulare a Ordinului ANRE nr. 216.

S.N. Nuclearelectrica anunță că a luat la cunoștință, la data de 31.07.2020, de pe portalul instanțelor de judecată, de respingerea cererii de anulare a Ordinului ANRE nr. 216/11.12.2019 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a prețurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate și a cantităților de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanță și de stabilire a cantităților maxime de energie electrică ce pot fi impuse ca obligații de vânzare pe bază de contracte reglementate („Ordinul nr. 216/2019”).

Hotărârea Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În luna martie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea de suspendare a executării Ordinului ANRE nr. 216/11.12.2019 ca urmare a acțiunii formulate de SNN. Sentința de suspendare a fost atacată cu recurs de ANRE la data de 16.03.2020, dosarul fiind ulterior înregistrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu prim termen de judecată stabilit la data de 04.11.2020. ​

Compania Nuclearelectrica a reușit să suspende în instanță ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) care obligă producătorii de energie să vândă pe piața reglementată, la prețuri constante, până la sfârșitul anului 2020. Sentința instanței nu a fost definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Ordinul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei nr. 216 prevede aprobarea metodologiei de stabilire a preţurilor pentru energia electrică vândută de producători pe bază de contracte reglementate şi a cantităţilor de energie electrică din contractele reglementate încheiate de producători cu furnizorii de ultimă instanţă şi de stabilire a cantităţilor maxime de energie electrică ce pot fi impuse ca obligaţii de vânzare pe bază de contracte reglementate.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) au spus că aşteaptă motivarea Curţii de Apel Bucureşti pentru a se pronunţa cu privire la contractele aflate în derulare între producătorii de energie şi furnizorii consumatorilor casnici, potrivit unui răspuns al ANRE, transmis Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.