Curtea de Apel nu dă câștig RCS&RDS să își facă propria reţea de distribuţie a energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Curtea de Apel nu dă câștig RCS&RDS să își facă propria reţea de distribuţie a energiei

Curtea de Apel nu consideră că RCS&RDS poate să îşi facă propria reţea de distribuţie a energiei electrice. Grupul telecom a pierdut, în primă instanță, procesul împotriva instituțiilor statului, însă decizia Curții de Apel, din 19 aprilie, poate fi atacată cu recurs.

Două companii controlate ale RCS&RDS, Delalina SRL şi Foto Distribuţie SRL, au acționat, în 2016, în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Guvernul, Ministerul Energiei şi Ministerul Economiei, precum şi trei filiale de distribuţie ale Enel (E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Muntenia şi E-Distribuţie Dobrogea), dar şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, pe motiv că nu le-au fost acordate licenţele de distribuţie energie. „Respinge ca neîntemeiate excepţiile tardivităţii şi inadmisibilităţii. Respinge excepţia de nelegalitate a licenţelor operatorilor concesionari ca inadmisibilă. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie în favoarea pârâţilor. Obligă reclamantele la plata către pârâta E.Distribuţie Transilvania Nord a sumei de 35.000 lei, cheltuieli de judecată”, se precizează în decizia publicată pe postalul instanţelor de judecată.

RCS&RDS poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Companiile controlate de RCS&RDS cer anularea Ordinului ANRE nr. 73/2014, care reglează condiţiile generale ce trebuie respectate pentru acordarea licenţelor pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *