Dan Gheorghiu, CNR-CME: România poate avea cel mai mic preţ la energia, însă este nevoie de o nouă strategie energetică

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Dan Gheorghiu, CNR-CME: România poate avea cel mai mic preţ la energia, însă este nevoie de o nouă strategie energetică

România poate avea cel mai mic preţ la energia electrică, însă pentru a atinge acest deziderat este nevoie de o nouă strategie energetică, a declarat Dan Gheorghiu, vicepreşedintele Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), într-o conferinţă online, potrivit Agerpres. Ultima strategie energetică a ţării a fost aprobată în urmă cu 14 ani, în anul 2007, iar realităţile de acum sunt evident altele.

„Dacă va fi transformată în lege şi devenită o strategie transpartinică, va fi un punct câştigat. De aceea trebuie să ne batem în momentul de faţă să alegem cea mai bună soluţie pentru perioada de tranziţie, astfel încât România să se poată lăuda cu ceea ce Ungaria s-a lăudat acum două zile: cea mai ieftină energie electrică. Pentru foarte multă lume, acest lucru este suprinzător, dar iată că vecinii au reuşit printr-o o politică coerentă şi corelată să ajungă la acest deziderat”, a susţinut Gheorghiu, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *