Daniela Barbu, MEEMA: Vom înființa Fondul de investiții pentru eficiență energetică în perioada următoare

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Daniela Barbu, MEEMA: Vom înființa Fondul de investiții pentru eficiență energetică în perioada următoare

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Eficiență Energetică, este pregătit și are baza legală să înființeze Fondul de investiții pentru eficiență energetică, în perioada următoare, pentru a se proceda la finanțarea unor proiecte îndeosebi în  domeniul industrial. Anunțul a fost făcut de Daniela Barbu, Director Direcția Eficiență Energetică din cadrul ministerului, la Forumul România Eficientă, organizat online de Energy Policy Group – EPG.

Vom lua programul România Eficientă ca și exemplu. Dorim să colaborăm pe tot ce înseamnă campanii de informare, conștientizare, educaționale în școli, a spus Barbu.

De asemenea, reprezentanta MEEMA a anunțat că, împreună cu colegii de la Ministerul Lucrărilor Publice, s-a discutat să se creeze un grup de lucru pentru susținerea și finanțarea contractelor de performanță energetică, cu sprijinul Băncii Mondiale. Sunt așteptări pe piață în accest sens, a spus Barbu.

Forumul România Eficientă este la doua ediție, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri ce are are loc în contextul Pactului Verde European și al inițiativei Renovation Wave, care încearcă să ofere o viziune sustenabilă pentru fondul de clădiri din Uniunea Europeană, prezentând barierele și oportunitățile renovării, precum și modul în care pot fi mobilizate resursele financiare. Evenimentul este organizat de EPG în cadrul proiectului România Eficientă, cel mai mare proiect multianual de promovare a eficienței energetice în clădiri cu finanțare privată.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *