Datornici de top la Transelectrica: CE Oltenia, Transenergo, RCS&RDS

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Datornici de top la Transelectrica: CE Oltenia, Transenergo, RCS&RDS

Complexul Energetic Oltenia este cel mai mare datornic la Transelectrica pentru serviciul de transport al energiei, cu o restanță de 6,4 milioane de lei. Transenergo figurează în clasament cu 5,3 milioane de lei, iar RCS & RDS, cu 3,8 milioane de lei, se precizează într-un document al transportatorului de electricitate, potrivit Agerpres.

consumenergieÎn total, Transelectrica are de recuperat creanțe în valoare de 67,2 milioane de lei pentru serviciul de transport al energiei, din care 50,1 milioane de lei creanțe propriu-zise și 17,1 milioane de lei penalități.

Datoriile acumulate de companii energetice intrate în procedura de insolvență însumează 15,6 milioane de lei. Transelectrica notează că va recupera aceste creanțe pe cale juridică, scrie Agerpres. Datoria cea mai mare o are traderul de energie Petprod, respectiv 5,6 milioane de lei. Urmează Also Energ, cu 5,05 milioane de lei și CET Govora, cu 1,8 milioane de lei.

Clienții aflați în procedură de faliment au acumulat datorii de 15,4 milioane de lei către Transelectrica în contul tarifelor de transport al energiei. Cea mai mare sumă o datorează Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (5,9 milioane de lei), Romenergy Industry (3 milioane de lei) și Total Electric Oltenia (3,1 milioane de lei).

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *