De ce pleacă șefii de la Electrica? După baroneasa Arielle Malard de Rothschild, Cătălin Stancu renunță să conducă compania. Corina Popescu a preluat funcția de Director General interimar

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential De ce pleacă șefii de la Electrica? După baroneasa Arielle Malard de Rothschild, Cătălin Stancu renunță să conducă compania. Corina Popescu a preluat funcția de Director General interimar

Ce se întâmplă la Electrica de pleacă șefii? La câteva zile după ce baroneasa Arielle Malard de Rothschild a decis să plece din Consiliul de Administrație, directorul general Dan Cătălin Stancu renunță, după 2 ani, la șefia companiei.

Consiliul de Administrație al Electrica  și directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018, se precizează într-un comunicat al Electrica.

“Întreg Consiliul de Administrație își exprimă deplina recunoștință față de Cătălin Stancu pentru contribuția sa la conducerea Electrica”, a declarat Elena Doina Dascălu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica. “Pe durata mandatului, Cătălin a inițiat schimbări semnificative care au îmbunătățit procesele și modalitățile de lucru, generând performanță în viitor. El a fost o persoană valoroasă pentru Electrica în această perioadă plină de provocări. Îi dorim lui Cătălin mult succes în proiectele sale viitoare”, a adăugat aceasta.

Cătălin Stancu a declarat: “A fost un privilegiu să conduc Electrica în această perioadă de transformare. A fost important pentru mine, în mod special, având în vedere că, anterior, am avut o istorie lungă în companie și, prin urmare, m-am identificat puternic cu aceasta. Sunt convins că am făcut mulți pași pentru dezvoltarea și modernizarea Electrica, confirmați de rezultatele financiare actuale. Doresc companiei o evoluție tot mai bună în viitor”.

Consiliul de Administrație va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare și Remunerare, pentru a selecta un successor, se menționează în comunicat.

Corina Popescu va conduce Electrica un an sau mai mult. Până la numirea unui nou Director General

Pentru a asigura continuitatea, Consiliul de Administrație a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, pe Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

O decizie binevenita a CA, dată fiind experiența profesională a Corinei Popescu, care a condus Transelectrica, a fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei și a făcut parte din Consiliul de Administrație al Electrica.

Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. De la data de 1 iunie 2018, doamna Popescu ocupă poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În perioada decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de  Secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 Președinte al Directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice. Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *