De la 1 ianuarie, Ucraina asigură tranzitul de gaze rusești către țările europene

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic De la 1 ianuarie, Ucraina asigură tranzitul de gaze rusești către țările europene

Ucraina a semnat acorduri cu toți operatorii din ţările vecine, inclusiv România, pentru a asigura tranzitul de gaze naturale, scrie agenţia de ştiri Unian din Ucraina. Astfel, operatorul sistemului de transport al gazelor din Ucraina, noul „Gas TSO of Ukraine”, a semnat acorduri cu toți operatorii din ţările vecine, și anume în Polonia, Ungaria, România, Republica Moldova, Slovacia și Rusia.

„Acum au fost create toate bazele tehnice și legale necesare pentru lansarea cu succes a societăţii Gas TSO din Ucraina și pentru tranzitul continuu de gaze prin sistemul ucrainean din Federația Rusă către țările europene începând cu 1 ianuarie 2020”, a anunţat compania Gas TSO din Ucraina, potrivit News.ro.

Se menționează totodată că acordul de interconectare cu Gazprom a fost inclus în pachetul de acorduri necesare pentru extinderea tranzitului de gaze prin Ucraina până în 2025. În consecință, Naftogaz a semnat cu Gazprom un acord de decontare și un acord de tranzit pentru cinci ani.

Potrivit News.ro, încă din dimineața zilei de 1 ianuarie, Gas TSO din Ucraina a raportat că primii metri cubi de gaz au fost deja furnizaţi în UE în cadrul unui nou contract de tranzit.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *