De la Tinmar la Secretariatul General al Guvernului. Petrică Lucian Rusu, numit Secretar de stat în echipa premierului Orban. Se va ocupa de companiile Transelectrica și Transgaz

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential De la Tinmar la Secretariatul General al Guvernului. Petrică Lucian Rusu, numit Secretar de stat în echipa premierului Orban. Se va ocupa de companiile Transelectrica și Transgaz
  • Petrică Lucian Rusu, pe pagina de facebook: “Văd în Decizia de astăzi și un nou pas în a readuce profesioniștii liberali în actul de guvernare. Ca absolvent al Facultatii de Electrotehnică și cu o experiență de peste 10 ani în managementul companiilor din domeniul energetic am cunoscut provocările și importanța acestuia”

Petrică Lucian Rusu a fost numit, prin decizie a primului ministru, în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Rusu lucrează la Tinmar din 2010. Poziția de Regional Manager la Tinmar o deține din 2015. Este absolvent al Facultatii de Electrotehnică și are o experiență de peste 10 ani în managementul companiilor din domeniul energetic.

Imediat după numirea sa, Petrică Lucian Rusu a scris pe pagina sa de facebook: “Un an cu multe schimbari în bine pentru #România se încheie cu o provocare importantă și în plan personal.De astăzi, prin Decizia Primului Ministru, mă alătur echipei Guvernului, în funcția de secretar de stat. Mă onoreaza încrederea Premierului Romaniei, domnul Ludovic Orban și îi mulțumesc. Totodată, vreau să mulțumesc echipei #PNLIași, alături de care am construit constant în ultimii ani. Văd în Decizia de astăzi și un nou pas în a readuce profesioniștii liberali în actul de guvernare. Ca absolvent al Facultatii de Electrotehnică și cu o experiență de peste 10 ani în managementul companiilor din domeniul energetic am cunoscut provocările și importanța acestuia. Am convingerea că împreună putem să reclădim, în mod predictibil, o politică energetică a României adecvată nevoilor naționale și dinamicii globale”.

Din această poziție, Rusu se va ocupa de operatorii  sistemelor de transport de energie electrică și gaze naturale, Transelectrica și Transgaz, care au trecut din subordinea Ministerului Economiei în cea a Secretariatului General al Guvernului (SGG), care este condus de Antonel Tănase, trezorierul PNL, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul de ministru al actualului premier Ludovic Orban (2007-2008), dar și în primul guvern Ponta. 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *