DEER a inaugurat o nouă stație de transformare în Leordina. Investiția, de peste 28 milioane lei, va deservi zonele Valea Vișeului și Valea Izei

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic DEER a inaugurat o nouă stație de transformare în Leordina. Investiția, de peste 28 milioane lei, va deservi zonele Valea Vișeului și Valea Izei

Distribuție Energie Electrică România – DEER a inaugurat noua stație de transformare, în comuna Leordina. Investiția, în valoare de 28.302.906 lei, dintre care 22.572.426 lei nerambursabili, va deservi zonele Valea Vișeului și Valea Izei, din județul Maramureș.

În urma investiției realizate de DEER, aproximativ 55.000 de utilizatori, din 15 localități, vor benefica de un serviciu de distribuție a energiei electrice la inalte standarde de siguranță, permanență și continuitate. Această investiție permite, deopotrivă, o preluare mai eficientă a energiei regenerabile produse atât în centralele existente, cât și în cele noi. De asemenea, aceasta va îmbunătăți eficiența energetică a instalațiilor, prin reducerea consumului propriu tehnologic în rețelele existente și va facilita racordarea de noi consumatori, atât casnici cât și IMM-uri, se precizează într-un comunicat al DEER.

Noua stație Leordina, de 110kV, este una de tip exterior, în montaj semiînalt. Toate terminalele numerice din stație sunt integrate în sistemul de monitorizare și control SCADA local și la nivelul DEER. Pentru asigurarea funcțiilor de teleconducere, în stație s-a montat un dulap SCADA, care preia toate comenzile și semnalizările necesare conducerii operative de la nivelul centrelor de dispecer ale Distribuție Energie Electrică Romania și cel al Sucursalei Baia Mare.

”Sunt bucuroasă că, într-o perioadă plină de provocări, am reușit să finalizăm o investiție foarte importantă, atât pentru noi, cât, mai ales, pentru utilizatorii noștri! Mulțumesc echipelor care au lucrat la acest proiect, atât din cadrul DEER, cât și executanții. Este primul proiect pe fonduri europene finalizat anul acesta, mai avem 4 proiecte mari pe care le vom finaliza până la 31 decembrie, și nu ne oprim aici.

În continuare noi, cei din echipa DEER ne vom focusa și implica în realizarea de investiții noi din fonduri nerambursabile.

Ne aflăm aici, în Maramureșul istoric, pe Valea Vișeului și Valea Izei, zonă care, în opinia mea, este una dintre cele mai mari bogății culturale și turistice tradiționale ale României. Așa că, de această investiție vor beneficia, pe lângă cei aproximativ 55.000 de utilizatori, și sutele de mii de turiști care vor vizita zona în anii următori, care vor beneficia de un serviciu de distribuție la înalte standarde de calitate”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, directorul general al DEER.

Parte a Grupului Electrica, DEER este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, care acoperă 18 județe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Cu o tradiție de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție a energiei electrice de peste 200.000 km.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *