DEER investește 60 milioane lei în „smart metering” în orașele Codlea și Ghimbav din Brașov

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic DEER investește 60 milioane lei în „smart metering” în orașele Codlea și Ghimbav din Brașov

Orasele Codlea și Ghimbav, din județul Brașov, vor beneficia de cel mai modern sistem de măsurare a energiei electrice de tip „smart metering”, care va permite citirea de la distanță a grupurilor de măsură, monitorizarea remote a funcționării rețelei, dar și alte avantaje.

Un proiect major de investiții, derulat de Distribuție Energie Electrică România – DEER, este Proiectul cofinanțat din Fondurile Europene Structurale și de Investiții, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), respectiv Soluții Măsurare Inteligentă Regiunea Centru – Orașele Codlea și Ghimbav. Valoarea totală a lucrărilor, care vor fi efectuate, se ridică la peste 60 de milioane de lei, o parte din acestă sumă fiind asigurată din Fonduri Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Potrivit unei informări a companiei, rețeaua de distribuție a energiei electrice va beneficia de lucrări de reabilitare, modernizare și externalizare grupuri de măsură, urmând ca  cei peste 10000 de consumatori casnici și non-casnici mici să aibă la dispoziție un serviciu de distribuție la înalte standarde de performanță.

Digitalizarea este indispensabilă pentru tranziția la smart grid, pentru managementul avansat al rețelei, pentru gestionarea surselor de energie regenerabilă, pentru e-mobility, pentru creșterea eficienței investițiilor și îmbunătățirea transparenței procesului investițional în sine, precizează DEER.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *