DEER mai are în dotare 120.000 stâlpi de lemn, cu precădere în mediul rural și în zonele de munte greu accesibile. Are în plan modernizarea a 80% din circa 4.790 km rețele

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential DEER mai are în dotare 120.000 stâlpi de lemn, cu precădere în mediul rural și în zonele de munte greu accesibile. Are în plan modernizarea a 80% din circa 4.790 km rețele

Distribuție Energie Electrică România – DEER are în plan modernizarea a circa 80% din rețelele electrice de distribuție amplasate pe stâlpi de lemn.

Ținând cont de calculele de eficiență economică, precum și de condițiile de amplasare și acces, DEER are ca obiectiv modernizarea a circa 80% din rețelele electrice de distribuție amplasate pe stâlpi de lemn, potrivit Planului de Dezvoltare al companiei pentru următorii 10 ani ( presupune 2 perioade de reglementare).

La nivelul DEER mai sunt 4.790 km (4.344 km LEA JT si 446 km LEA MT) rețele electrice de distribuție, pe stâlpi de lemn, circa 120.000 stâlpi de lemn, informează compania, la solicitarea InvesTenergy.

La nivelul întregului volum de instalații LEA, retelele electrice construite pe stâlpi de lemn reprezintă circa 5,3% din total (4.790 km din 91.143 km). Aceste rețele se regăsesc cu precădere în mediul rural și în zonele de munte greu accesibile, unde este foarte dificil să se intre cu utilaje, se precizează în răspunsul la întrebarea adresată de InvesTenergy.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. DEER operează 198.988 km de linii electrice, în cele 18 județe și deservește peste 3,8 milioane de utilizatori.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *