Delgaz Grid a investit 9 milioane lei pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din Iaşi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid a investit 9 milioane lei pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din Iaşi

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON,  anunță că a finalizat un program de investiţii de aproximativ 9 milioane lei pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi. În cadrul lucrărilor au fost realizaţi circa 23 km de reţea electrică subterană de medie tensiune. În staţia de transformare Galata au fost realizate lucrări de modernizare şi dezvoltare în valoare de circa 1,3 milioane lei.

Programul a demarat în primăvara anului trecut pentru a răspunde dezvoltării rapide a zonei metropolitane prin asigurarea capacităţii necesare pentru racordarea la reţea a obiectivelor nou construite, dar având în vedere şi evoluţia viitoare a zonei, precizează compania.

În cadrul programului, derulat în etape, au fost realizate noi conexiuni între staţiile de transformare Galata şi Manta Roşie din mun.Iaşi şi zonele Valea Adâncă, Miroslava, Lunca Cetăţuii şi Bucium. De asemea, au fost interconectate posturi de transformare şi echipamente din localităţile Lunca Cetăţuii, Valea Adâncă, Ezăreni şi Horpaz.

Echipamentele nou instalate în staţiile şi posturile de transformare au fost integrate în sistem SCADA, ceea ce permite controlul şi comanda acestora de la distanţă, conform standardului de performanţă pentru sistemul de distribuţie a energiei electrice. Ultima etapă a fost finalizată recent şi a inclus lucrări în valoare de peste 2,2 milioane de lei în cadrul cărora a fost montată o reţea subterană de medie tensiune în lungime de aproximativ 8 km între staţia de transformare Galata şi posturile de transformare din Lunca Cetăţuii.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *