Delgaz Grid a investit peste 3,2 milioane de lei într-un sistem nou de radio-comunicații operative

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid a investit peste 3,2 milioane de lei într-un sistem nou de radio-comunicații operative

Delgaz Grid a investit peste 3,2 milioane de lei într-un sistem nou de radio-comunicații operative, care cuprinde 63 de repetoare (amplificatoare de semnal), asigurând comunicațiile operative în zonele unde sunt elemente ale sistemului de distribuție electricitate.

Aproximativ 500 de stații emisie-recepție creează rețeaua prin care dispecerii energetici și electricienii pot comunica permanent despre manevrele executate, potențialele avarii constatate la echipamente, măsurile de siguranță ce trebuie adoptate în diferite situații, etc., prezintă compania. În acest mod, comunicarea directă între Dispecerat și echipa de intervenție este facilă, chiar și atunci când dispare semnalul de telefonie mobilă, nefiind necesare deplasări ale electricienilor până în zone cu semnal telefonic în vederea coordonării manevrelor din sistemul de distribuție. Astfel, timpul alocat unor intervenții este redus considerabil. 

Noul sistem de radio-comunicații a fost operaționalizat în 2019 în județele Iași, Suceava și Botoșani, iar anul acesta au fost finalizate lucrările și perioadele de testare în județele Vaslui, Bacău și Neamț. Prin implementarea investiției de peste 3,2 milioane lei se îmbunătățesc semnificativ comunicațiile operative, în mod deosebit în situații critice, reducându-se astfel perioadele în care consumatorii nu sunt alimentați cu energie.

Configurația noului sistem de radio-comunicații permite dezvoltări ulterioare printre care: utilizarea unor butoane de panică pentru siguranța oamenilor în cazuri extreme în care este pusă în pericol integritatea echipelor din teren (ex. accidente rutiere sau accidente în instalații, agresiuni), localizare prin GPS etc. Totodată, pentru consolidarea funcționării acestui sistem vor fi montate echipamente suplimentare de comunicații pentru a reacționa optim în cazul unor avarii semnificative în rețelele de distribuție a energiei.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.