Delgaz Grid a modernizat stațiile de transformare Stănilești și Murgeni din jud. Vaslui 

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid a modernizat stațiile de transformare Stănilești și Murgeni din jud. Vaslui 

Delgaz Grid anunță finalizarea lucrărilor de modernizare la stațiile de transformare Stănilești și Murgeni din jud. Vaslui  De asemenea, au fost create condițiile necesare pentru integrarea în SCADA (control și achiziție de date la distanță) a celor două obiective care fac parte din proiectul de modernizare a cinci stații din județul Vaslui.

Investiția de peste 31 de milioane de lei este cofinanțată cu aproximativ 19,4 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate și eficienței energetice în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), precum și cu aproximativ 3,4 milioane de lei de la bugetul național, contribuția companiei Delgaz Grid fiind de peste 8 milioane de lei, inclusiv TVA, se precizează într-un comunicat al companiei.

Proiectul, lansat în 2019, se derulează pe o perioadă de patru ani și are ca obiectiv principal creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuție.

În același timp, calitatea serviciului de distribuție va fi îmbunătățită pentru cei peste 40.000 de clienți care sunt alimentați din stațiile incluse în proiect, susțin reprezentanții Delgaz Grid.

Proiecte de investiții cu fonduri europene

Accesarea surselor de finanțare europeană reprezintă o prioritate pentru compania Delgaz Grid în vederea realizării obiectivelor de modernizare și digitalizare a infrastructurii de distribuție a energiei electrice. La acest moment, opt proiecte în valoare de circa 205 milioane lei (circa 42 mil. euro), cu cofinanțări de 153 milioane lei (circa 31 mil. euro), se află în diferite stadii de implementare.

Patru proiecte ce presupun modernizarea în scopul preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile a trei stații de transformare din județul Iași, cinci stații de transformare din județul Vaslui, două din județul Botoșani și două din județul Suceava sunt la momentul de față în diferite faze de implementare.

Alte două proiecte, ce vizează modernizarea rețelei de distribuție și montarea a câte 10.000 de contoare inteligente la consumatori, sunt în derulare în municipiile Iași și Suceava.

De asemenea, sunt în implementare două proiecte cu finanțare europeană, dintre care unul urmărește consolidarea competențelor digitale ale personalului, iar al doilea vizează obiective de securitate cibernetică.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.