Delgaz Grid consolidează o linie electrică aeriană de înaltă tensiune din Iaşi

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid consolidează o linie electrică aeriană de înaltă tensiune din Iaşi

Alimentarea cu energie a 9.000 de ieşeni a fost pusă în pericol din cauza unei alunecări de teren. Delgaz Grid a demarat lucrările de consolidare a liniei electrice aerine de înaltă tensiune din zona Aleea Sadoveanu, din municipiul Iaşi.

Lucrările de stabilizare  a terenului, supus alunecărilor şi pe care se află amplasată staţia de transformare Breazu, precum şi a unui stâlp de înaltă tensiune au început de câteva zile, fiind derulată o investiţie de amploare, pentru siguranţa alimentării cu energie a consumatorilor din nordul municipiului Iaşi. Este realizată o structură de sprijinire şi stabilizare a terenului afectat de alunecările de teren din această zonă, prin intermediul a 56 de piloţi foraţi la adâncimi considerabile, se precizeaza intr-un comunicat transmis de companie.

În cadrul lucrărilor de consolidare se vor realiza măsurători topografice şi înclinometrice, precum şi măsurători dinamice a vibraţiilor din timpul execuţiei. Vibraţiile transmise de utilajele  de forat sunt captate prin intermediul unor traductori seismici, astfel încât să fie monitorizat potenţialul impact asupra construcţiilor din vecinătate.

Investiţia de peste 1,7 milioane de lei derulată de Delgaz Grid va fi finalizată în vara acestui an şi completează eforturile companiei pentru modernizarea sistemului energetic din Moldova, potrivit comunicatului.

Anul trecut au fost investiţi peste 257 de milioane de lei, iar programele de investiţii vor continua şi în acest an pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *