Delgaz Grid: Proiecte de investiţii de 2,6 milioane lei, finalizate la Iaşi

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Delgaz Grid: Proiecte de investiţii de 2,6 milioane lei, finalizate la Iaşi

Delgaz Grid a finalizat două proiecte de investiţii în valoare de peste 2,6 milioane de lei în zona metropolitană Iaşi. Potrivit unui comunicat al companiei, au fost realizaţi aproximativ 6 km de reţea subterană de medie tensiune între staţia de transformare a energiei Galata, din municipiul Iaşi şi loc. Miroslava. În acelaşi timp, în staţia de transformare au fost montate echipamente noi, integrate în sistem SCADA, ce permit comanda şi controlul instalaţiilor de la distanţă.

Totodată, se află în execuţie a treia etapă a investiţiilor, în valoare de circa 2 milioane de lei, ce presupune montarea unei reţele subterane de medie tensiune în lungime de aproximativ 7,5 km între staţia de transformare Galata şi loc Ciurea, precum şi echipamente integrate în sistem SCADA.

Prima etapă a investiţiilor, în valoare de peste 4 milioane de lei, a fost finalizată şi pusă în funcţiune în luna septembrie a anului trecut. În cadrul acestei etape a fost montată o reţea subterană de medie tensiune de peste 10 km, precum şi echipamente noi, integrate în sistem SCADA.

Specialiştii Delgaz Grid analizează şi alte lucrări pentru întărirea şi dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi în cadrul programului  demarat anul trecut, ce prevede investiţii de peste 10 milioane de lei. Prin realizarea acestor lucrări va creşte semnificativ capacitatea de racordare a noilor consumatori,  calitatea serviciului de distribuţie în zonele vizate, îmbunătăţind siguranţa în alimentarea clienţilor, se specifică în comunicat.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de peste 2 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *