Deputaţii au aprobat Codul Fiscal. Adio „taxa pe stâlp”!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Deputaţii au aprobat Codul Fiscal. Adio „taxa pe stâlp”!

Camera Deputaţilor a aprobat Codul Fiscal, ce urmează a fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. Cele mai importante prevederi cuprinse în noul Cod Fiscal sunt: reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea „taxei pe stâlp” şi a accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, scăderea cotei unice de impozitare de la 16% la 14%, de la 1 ianuarie 2019.

Potrivit Codului Fiscal, se va diminua nivelul accizelor la principalele produse energetice (motorină, benzina fără plumb și benzina cu plumb), după cum urmează: reducerea cu 20% a accizei la motorina, cu 18,62% a accizei la benzina fara plumb, cu 16,28% a accizei la benzina cu plumb.

Deputaţii au aprobat, miercuri, şi Codul de Procedură Fiscală, scrie Agerpres.

În ceea ce privește impactul bugetar al reducerii TVA, ministrul Finanțelor a precizat că acesta este de aproximativ 1,8 miliarde de lei pentru fiecare punct procentual, iar impactul tuturor măsurilor prevăzute în proiect se ridică la 12 miliarde de lei. Potrivit lui EugenTeodorovici, ministrul Finanţelor, există și măsuri compensatorii pentru aceste reduceri de taxe, el menționând o mai bună colectare și gestionarea cheltuielilor într-un mod mai eficient.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *