Deputații vor vota astăzi pentru prelungirea mandatelor a 3 membri din Comitetul de reglementare ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Deputații vor vota astăzi pentru prelungirea mandatelor a 3 membri din Comitetul de reglementare ANRE
  • Propuneri de candidaţi pentru ANRE, până pe 4 iunie

Deputații sunt solicitați să aprobe, în ședința de astăzi, 26 mai, prelungirea mandatelor Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.  În ședința din data de 13 mai 2020, Plenul Camerei Deputaților a hotărât retrimiterea la comisie a proiectului de lege, pentru reanalizarea acestuia și întocmirea unui raport suplimentar.

Potrivit raportului suplimentar al Comisiei de stabilitate, s-a aprobat la articolul 4, introducerea unui alineat nou, cu următorul cuprins: “Mandatele membrilor Comitetului de reglementare a căror durată expiră prin ajungerea la termen în perioada în care este decretată starea de urgență în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc de drept pentru o perioadă de maximum trei luni, termen în care comisiile de specialitate desemnate conform alin.(2) audiază și propun noii membri, iar Parlamentul în şedinţa comună a celor două Camere îi numește în condițiile legii”.

Se dă astfel posibilitatea Camerei Deputaților și Senatului să îndeplinească parcursul legal de numire a noilor membrii ai Comitetului dereglementare ANRE. Având în vedere atribuțiile și competențele exercitate de ANRE în sectorul energetic precum și faptul că Comitetul de reglementare este forul decisional îndrituit să aprobe reglementările emise de autoritate pentru funcționarea pieței de energie, este imperios necesară modificarea și completarea OUG 33/2007, în sensul dispunerii prelungirii mandatelor membrilor Comitetului de reglementare din cadrul ANRE ce expiră prin ajungerea la termen, pentru a putea fi asigurată continuitatea activității de reglementare a autorității, respectiv adoptareaîn condiții de legalitate, cu respectarea condițiilor de cvorum, a măsurilor de reglementare necesare, este motivația amendamentului admis de Comisie, propus spre aprobare Plenului Camerei Deputaților.

Parlamentul va numi noii membri ai Comitetului de reglementare al ANRE până la data de 23 iunie 2020. Propunerile de candidați sunt așteptate până la data de 4 iunie. Mandatele a trei membri din Comitetul de reglementare al ANRE- Marian Neacșu (Vicepreședintele Autorității), Ramiro Angelescu și Teodor Atanasiu care au expirat în data de 23 aprilie, au fost prelungite pentru o perioadă de 3 luni, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.