Deputatul Bode cere ca Strategia energetică să fie dezbătută în Parlament

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Deputatul Bode cere ca Strategia energetică să fie dezbătută în Parlament

“Forma actuală a Strategiei energetice, publicată de Ministerul Energiei, este departe de a fi un document bine fundamentat, testat şi care să ne ofere direcţia pe care trebuie să o urmeze ţara noastră pentru a deveni un actor regional relevant pe piaţa energetică europeană. O strategie energetică pentru ţară trebuie să treacă teste obiective, să fie rezultatul unor discuţii intense cu experţi calificaţi – nu neapărat mulţi, dar de calitate. Mă îndoiesc serios că asta se va întâmpla cât proiectul este în dezbatere publică”, precizează deputatul Lucian Bode, Grup Parlamentar al PNL, într-o declarație de presă.

Strategia Energetică a României este considerată de deputatul Lucian Bode cs fiind“un document de imagine construit şi livrat pentru a închide gura celor care clamau necesitatea unui astfel de demers pentru viitorul sectorului energetic românesc”. După un an şi 9 luni de aşteptări, Guvernul PSD-ALDE a adus în dezbatere publică Strategia Energetică a României.

Încă de la început, aflăm că pentru România sunt de interes naţional 4 proiecte de investiţii. Trei dintre acestea ( Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, Hidrocentrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti şi Grupul de 600 MW de la Rovinari) sunt resuscitate din trecutul nu foarte îndepărtat şi pentru care atât premierul Victor Ponta, cât şi Liviu Dragnea au curtat investitorii chinezi, pe care ministrul Anton i-a întâlnit în lift, deşi spunea că se află în discuţii avansate cu aceştia… Asta, aşa, ca să ne dăm seama cam cât de serioşi sunt actualii guvernaţi în privinţa elaborării şi implementării unei viziuni strategice pe termen mediu şi lung într-un domeniu de interes naţional cum este cel energetic, susține deputatul PNL.

Acesta solicită Ministrului Energiei şi întregului Guvern să aducă această strategie în Parlament pentru dezbatere şi asumarea sa prin Lege. “Doar în acest fel putem vorbi despre un proiect de ţară în domeniul energetic! În cazul în care actuala coaliţie de guvernare refuză aprobarea prin Lege a Strategiei Energetice a României, demersul lor nu poate fi luat în serios, ci rămâne un gest politicianist prin care ni se livrează un document strict politic, girat de un Guvern incompetent”, spune Bode.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *