Deputatul Virgil Popescu: Ne vom bate să eliminăm taxa de 2% pe afacerile companiilor din energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Deputatul Virgil Popescu: Ne vom bate să eliminăm taxa de 2% pe afacerile companiilor din energie

Contributia baneasca de 2% din cifra de afaceri care trebuie platita de operatorii din piata energiei catre ANRE, conform OUG 114, ar putea fi eliminata in Parlament! Prezent la Forumul Energiei, organizat de publicatia Financial Intelligence, Virgil Popescu, Vicepreședintele Comisiei de Industrii si Servicii  din Camera Deputaților, a spus ca va face demersurile necesare, în Comisie, să elimine taxa de 2% pe afacerile companiilor din energie.

“Aceasta taxă de 2% asupra afacerilor companiilor de energie – și scoasă pentru producătorii pe carbune – distruge sistemul și producătorii.Cred că îi pune în dificultate și mai mult pe cei de la CE Oltenia. Există riscul ca acest lucru să fie interpretat ca ajutor de stat și, la anul, CEO sa trebuiască să returneze acești bani. Dupa cum bine stiti, CEH are de returnat un ajutor de stat. Iar CEO are probleme cu lichiditatile, dacă îi mai vine o returnare de ajutor de stat, cred că putem pune cruce producției de energie pe cărbune. Ne vom bate în Comisie să scoatem de tot această taxă, care este proastă – nu ajută bugetul, pentru că se duce la ANRE care nu are nevoie de bani”, a declarant Virgil Popescu.

OUG 114 si OUG 114 bis este, in prezent, in dezbatere la Senat, dupa care va intra in analiza Comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *