Dezastru la CET Sud. Au mai fost avarii dar în halul ăsta nu a fost niciodată (surse). Noi asigurări de la Termoenergetica: Apa rece poate se încălzește azi!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Dezastru la CET Sud. Au mai fost avarii dar în halul ăsta nu a fost niciodată (surse). Noi asigurări de la Termoenergetica: Apa rece poate se încălzește azi!

Bucureștenii din mai multe sectoare nu au apă caldă și căldură de câteva zile. Motivul: o avarie majoră produsă în incinta CET Sud, care după cum se vede nu se rezolvă ușor. Potrivit celei mai recente comunicări a Termoenergetica București, agentul termic este deficitar la sute de blocuri, parametri insuficienți pentru furnizrea agentului termic, punerea în funcțiune fiind programată pentru astăzi, 5 aprilie.

Tot Termoenergetica anunța remedierea problemei săptămâna trecută,  joi – 1 aprilie, în jurul orei 15.30, dar s-a dovedit a fi o păcăleală. De atunci, s-a tot amânat livrarea apei calde și căldurii la parametri normali.

Ce s-a întâmplat la CET Sud? Termoenergetica nu a comunicat, însă pe surse s-a aflat că s-au spart conducte în curtea centralei, a fost inundat subsolul P-4. S-a intervenit cu motopompe și cu barca.

 “S-a spart magistrala de termoficare care trece prin sala de mașini. Apa a fost de peste un metru, iar Termoenergetica a intervenit cu vreo 15 motopompe și cu o barcă. Spărtura a cauzat un fenomen care se numește “lovitură de berbece” si tot ce era pe circuit a luat-o înapoi și a refulat. Toată apa s-a amestecat cu praful și mizeria din centrală și a intrat la izolații, la motoare. Trebuie făcute eforturi supraomenești pentru că nu poți să usuci echipamentele peste noapte, mai ales că ele se află la nivelul -4. Acolo trebuiau făcute reparații, dar astă-vară nu s-a făcut nimic. Au mai fost avarii dar în halul ăsta nu a fost niciodată”, au explicat surse din interiorul companiei pentru Buletin de București.

La CET Sud  a mai fost o avarie majoră în decembrie, un scurt-circuit care a lăsat țevile Termoenergetica fără agent termic. Atunci, mii de bucureșteni au îndurat frigul în apartamente în plină iarnă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *