Dezbateri în Parlament pe tema legislației privind contractele tip „power purchase agreement” (PPA) în sectorul energetic

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Dezbateri în Parlament pe tema legislației privind contractele tip „power purchase agreement” (PPA) în sectorul energetic

Legea energiei trebuie modificată astfel încât să nu mai existe blocaje și inadvertențe, iar piața să funcționeze corect și să încurajeze investițiile, susține  Cristina Prună, Vicepreședinte Camera Deputaților și Comisia pentru Industrii și Servicii.

Astăzi, 19 februarie, la inițiativa Cristinei Prună s-au desfășurat dezbateri în cadrul unei mese rotunde, la Palatul Parlamentului, pe tema legislației privind contractele tip „power purchase agreement” (PPA) în sectorul energetic.  La dezbateri, alături de reprezentanți ai băncilor și  avocați, a fost prezent  Vlad Sincă, propus pentru funcția Secretar de stat la Ministerul Energiei. Din partea Asociației Furnizorilor de Energie din România – AFEER au participat  Ion Lungu, Președinte și  Cristian Culea, Membru în Comitetul Director al Asociației.

“Contractele de tip PPA reprezintă o oportunitate de atragere a investițiilor în sectorul energetic, cu precădere în sectorul energiei verzi. În discuția de azi am reușit să identificăm problemele legislative cu care ne confruntăm în deblocarea contractelor PPA pe piață, dar și să creionăm liniile de soluționare”, a precizat Cristina Prună, conform unei postări pe pagina sa de facebook.

“Salutăm și apreciem inițiativa doamnei Cristina Prună de a organiza astfel de dezbateri pe cât de necesare, pe atît de utile. Sunt teme importante în energie care trebuie să fie dezbătute înainte de a fi adoptate legi în Parlament. În ceea ce privește contractele bilaterale pe termen lung, AFEER a fost un susținător constant al acestora. Astfel se deschid pentru piața de energie electrică din România noi oportunități, prin flexibilizarea tranzacțiilor la nivel angro, stabilite între operatorii din piață”, afirmă domnul Ion Lungu.

În cadrul întâlnirii, reprezentantii AFEER au subliniat rolul important al furnizorilor și traderilor de energie electrică în tranzacțiile bazate pe contracte de tip PPA și au prezentat o serie de probleme cu care se confruntă în prezent.

În final, Vicepreședintele Camerei Deputaților a asigurat că “va continua să lucreze și că România nu va mai rata oportunități de investiții de care are atâta nevoie în sectorul energetic, iar predictibilitatea și stabilitatea să devină realitate”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *