Digitalizarea în educație: CEZ investește în 3 școli din județele Dolj, Vâlcea și Teleorman

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Digitalizarea în educație: CEZ investește în 3 școli din județele Dolj, Vâlcea și Teleorman

Generatorii de bine continuă digitalizarea în educație și dotează trei unități școlare din județele Dolj, Vâlcea și Teleorman.

Odată cu deschiderea unui nou an școlar, misiune CEZ de a construi un viitor sustenabil în educație se răspândește în alte trei comunități din aria de operare a companiei:

  •           5 000 euro în Teleorman: săli de clasă din cadrul Școlii Gimnaziale Vedea dotate cu echipamente care să susțină pregătirea în siguranță a tinerilor;
  •           5 000 euro în Dolj: taburete pliabile, tablete și alte materiale utile au ajuns la elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Craiova;
  •           5 000 euro în Vâlcea: digitalizarea sălii de festivități „Jean Monet” a Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab”.

        CEZ investește în bunăstarea tinerilor încă din prima zi de școală

În luna iulie, s-a dat startul inițiativelor din cadrul proiectului Generatorii de bine, prin care aducem un impact pozitiv în comunitate, cu sprijinul angajaților Grupului CEZ în România. Facilitarea accesului la educație dă sens activității pe care o desfășurăm, iar prin proiectele derulate ne-am dorit să dăm mai departe această valoare esențială și către generația viitorului.

„Copiii pot avea un viitor mai bun, implicându-ne!” reprezintă una din inițiativele dezvoltate în beneficiul tinerilor, adresându-se nevoilor identificate în cadrul Școlii Gimnaziale Vedea din județul Teleorman. Prin acest proiect, sălile de clasă din incinta școlii au fost dotate cu 9 videoproiectoare, 9 ecrane de proiecție, 9 purificatoare de aer și o multifuncțională, pentru întâmpinarea elevilor într-un mediu modern și sigur, odată cu revenirea la școală. 

„Școala în aer liber” le pregătește elevilor Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova activități de tip „blended learning” (învățare mixtă), momente de observare directă în natură și proiecte de cercetare prin utilizarea echipamentelor digitale. Pentru acest proiect, au fost achiziționate 63 de taburete pliabile, 10 tablete, 50 de perechi de ochelari și 10 lupe. Toate materialele au scopul de a crește motivația tinerilor, de a facilita procesul de învățare sau de a crea relații mai puternice între oameni și mediul înconjurător.

„Digitalizare fără distanțare” – aceasta a fost misiunea proiectului implementat în județul Vâlcea, prin care am contribuit la reinventarea sălii de festivități „Jean Monet” a Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab”. În luna septembrie, spațiul a fost adaptat și digitalizat conform noilor condiții create de pandemie, prin dotarea cu un sistem performant audio-video – sistem de conferință, videoproiector, microfon și boxe – un laptop și o tablă interactivă. Pe parcursul anului școlar 2021 – 2022, acesta va găzdui evenimente dedicate elevilor, părinților și cadrelor didactice – de la ore de curs, activități extrașcolare, spectacole, manifestări culturale și până la conferințe, webinarii sau ateliere tematice.

Grupul CEZ în România continuă să demonstreze că #energiavinedelaoameni și rămâne un partener de încredere pentru dezvoltarea tinerilor din generația viitorului.

Despre Generatorii de Bine

Proiectul intern „Generatorii de Bine” încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială, în beneficiul comunităților locale din aria de activitate a Grupului (județele Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.