Din 130 de iniţiative, 15 proiecte intră în finala E.ON Energy Globe Award România

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Din 130 de iniţiative, 15 proiecte intră în finala E.ON Energy Globe Award România

O soluţie inteligentă care oferă previziuni despre consumul de energie, un model ecologic de bicicletă fabricată din bambus, un exemplu despre cum poţi fi la modă creând haine şi accesorii din confecţii vechi sau neutilizate, o aplicaţie de smartphone care te ajută să reciclezi deşeurile sau o platformă educaţională care îi învaţă pe cei mici despre eficienţa energetică şi protejarea mediului. Acestea sunt doar câteva dintre cele 15 proiecte şi idei selectate de juriul E.ON Energy Globe Award România pentru a intra în finala competiţiei din acest an.

Ele au fost alese dintr-un total de circa 130 de iniţiative din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înregistrate pe platforma energyglobe.ro până la termenul limită, 15 iunie.

E.ON România prezintă lista proiectelor şi ideilor rămase în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România 2018:

Categoria Companii 

 • Craft Bicycle” – Sabin Dimian, loc. Băneşti, jud. Prahova;
 • NRGeenie” – Trendometrics, mun. Bucureşti;
 • Valorificarea energiei recuperabile din procesul de transport gaze naturale în Sistemul Naţional de Transport”– Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, mun. Bucureşti; 

Categoria Do it yourself

 • Calypso” – Ștefan Șovea și Andrei Ventuneac, Suceava;
 • Reduce, reuse, recycle” – Oltdesign SRL, Sântana de Mureş, jud. Mureş;
 • Home Manager” – Radu Tabarcea, mun. Oneşti, jud. Bacău;

Categoria Idei

 • BuyMySell” – Bogdan Marin, Bucureşti;
 • Electrofiltru pentru desprăfuirea gazului de la centralele termice pe lemn” – Universitatea Politehnică Timişoara, Facultatea de Inginerie Hunedoara;
 • Solutii de monitorizare şi eficientizare a resurselor in spatiile de locuit prin intermediul unui asistent personal folosind tehnologia deep learning” – Lucian Spaiuc, Tmişoara; 

Categoria Tineret

 • Chit educativ eoliano-fotovoltaic” – Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava;
 • ,,Natura şi Comunitatea” – Centrul de Educaţie Nonformală de Mediu “Guşterita Verde”, Sibiu;
 • Kidibot Energy Battle” – Asociaţia StartEvo, Bucureşti; 

Categoria Municipalităţi

 • Creșterea randamentului global al C.E.T.-urilor” – Bogdan-Andrei Tofan, comuna Miroslava, județul Iași;
 • Educatie ecologică, de la activităţi la implementare” – Scoala Gimnazială Frumuseni, jud. Arad;
 • Eficientizarea sistemului de transport în municipiul Rm.Vâlcea” – ETA SA, Rm. Vâlcea;

După analizarea fiecărui proiect în parte, membrii juriului au întocmit o listă scurtă cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor. Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti.

Pentru al doilea an consecutiv, vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, care va primi din partea organizatorilor „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va înregistra, în perioada 1-31 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului. Detalii despre condiţiile de participare şi mecanismul de vot pot fi găsite pe site-ul competiţiei, precum şi pe pagina de Facebook.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) este cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător. Cu o tradiţie de aproape două decenii, Energy Globe Award a fost creată de austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este organizată în circa 180 de ţări. Energy Globe Award este organizată în România de către compania E.ON începând din anul 2016.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *